Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: Κάποιοι μας χλεύαζαν αλλά είμαστε μια ανάσα από το ξεπάγωμα των τριετιών

Γεωργιάδης: Κάποιοι μας χλεύαζαν αλλά είμαστε μια ανάσα από το ξεπάγωμα των τριετιών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με πανηγυρικό τόνο αναφέρθηκε στα ποσοστά ανεργίας της Ελλάδος, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

«Είμαστε μία ανάσα από τον στόχο μας. Να πέσει, δηλαδή, το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 10% και να «ξεπαγώσουν» και επίσημα πια οι τριετίες για 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους», σημείωσε με πανηγυρική διάθεση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ανακοίνωση των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στη χώρα μειώθηκε στο 10% τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά και βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας να ανταμείβονται»

«Κάποιοι μας αμφισβήτησαν και κάποιοι άλλοι μας χλεύαζαν, αλλά τα ποσοστά δεν λένε ψέματα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα έθεσε ως «το μεγαλύτερο στοίχημα» τη μείωση της ανεργίας των νέων. «Πριν από λίγους μήνες, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην ανεργία νέων στην Ευρωζώνη και, τώρα, βλέπουμε αυτό το ποσοστό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα προς τα κάτω», υπογράμμισε.

Πίνακας που παρέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Σήμερα, διάβασα – με μεγάλη μου χαρά – ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η ανεργία στην Ελλάδα έπεσε στο 10% για τον μήνα Σεπτέμβριο από 10,6%, που ήταν τον Αύγουστο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι άνεργοι στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 104.240 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022 και κατά 24.549 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023.

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά και βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας να ανταμείβονται.

Είμαστε, λοιπόν, μία ανάσα από τον στόχο μας. Να πέσει, δηλαδή, το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 10% και να «ξεπαγώσουν» και επίσημα πια οι τριετίες για 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Κάποιοι μας αμφισβήτησαν και κάποιοι άλλοι μας χλεύαζαν, αλλά τα ποσοστά δεν λένε ψέματα.

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε από την ύφεση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά, την ίδια ώρα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης επικρατεί οικονομική ύφεση.

Όσον αφορά στην ανεργία των νέων, η Ελλάδα έπεσε σημαντικά στη σχετική κατάταξη, με 19,4% πίσω από την Ισπανία (27,8%), Ιταλία και Σουηδία (21,9%), Εσθονία (20,8%), Κροατία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Πορτογαλία.

Η μείωση της ανεργίας των νέων είναι το μεγαλύτερο στοίχημά μας. Πριν από λίγους μήνες, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην ανεργία νέων στην Ευρωζώνη και, τώρα, βλέπουμε αυτό το ποσοστό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα προς τα κάτω.

Σε αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά οι δράσεις της κυβέρνησης για την ένταξη και επανένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με στοχευμένα προγράμματα μαθητείας, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.

Όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τους επόμενους μήνες, σκοπεύω να ασχοληθώ πολύ ενεργά με αυτά τα προγράμματα, που σχεδιάζουμε από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να βοηθήσουμε να «ανοίξουν» και άλλες θέσεις απασχόλησης, που θα βοηθήσουν την περαιτέρω υπαναχώρηση των ποσοστών ανεργίας».

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024