Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εμίλια Κλαρκ για εγκεφαλική αιμορραγία: «Φοβόμουν την απόλυση παρά τον θάνατο»

Εμίλια Κλαρκ για εγκεφαλική αιμορραγία: «Φοβόμουν την απόλυση παρά τον θάνατο»

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε τον αγώνα που έδωσε για την υγεία της.

Η Εμίλια Κλαρκ ξεχώρισε μέσα από τον ρόλο της στην σειρά επιστημονικής φαντασίας «Game of Thrones». Η προβολή της σειράς άρχισε στις 17 Απριλίου 2011 και τελείωσε στις 19 Μαΐου του 2019. Έχει προσελκύσει ρεκόρ τηλεθεατών στο HBO και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ευρεία και ενεργή διεθνή βάση οπαδών. Ακόμη έχει λάβει καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, ιδιαίτερα για τις ερμηνείες των ηθοποιών, τους πολύπλοκους χαρακτήρες, την ιστορία και την έκταση της παραγωγής της.

Η 37χρονη πρωταγωνίστρια, που έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη στον ρόλο της Daenerys Targaryen στην μυθική σειρά, μίλησε στο περιοδικό Harper’s Bazaar, με αφορμή τη επικείμενη βράβευση της ως κορυφαία ηθοποιό στα φετινά ετήσια βραβεία του εντύπου για τις Γυναίκες της Χρονιάς. Η Εμίλια αποκάλυψε πώς ένιωσε όταν διαγνώστηκε με ανεύρυσμα. Ανέφερε ότι «φοβόταν περισσότερο την απόλυση παρά τον θάνατο», όταν νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία, καθώς κοσμούσε το εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου του περιοδικού.

«Ποτέ δεν ενέδωσα σε κανένα συναίσθημα του «Γιατί εγώ;»».

Κατάθεση ψυχής από την ηθοποιό.

«Δεν φοβόμουν τον θάνατο. Φοβόμουν ότι θα με απολύσουν! Αποφάσισα: »Αυτό δεν είναι κάτι που θα με καθορίσει». Ποτέ δεν ενέδωσα σε κανένα συναίσθημα του «Γιατί εγώ;». Αυτό είναι χάλια». Το όλο θέμα με έκανε να νιώσω πολύ ντροπιασμένη. Σαν να ήμουν συντετριμμένη. Λες και οι παραγωγοί θα σκεφτόντουσαν για μένα ότι είμαι ένα αναξιόπιστο άτομο… ».

Και η ηθοποιός συνέχισε: «Αν δεν είχα πάθει εγκεφαλική αιμορραγία, μπορεί να είχα μετατραπεί σε μια ανόητη, που θα νόμιζε ότι ήταν το καλύτερο πράγμα, ζώντας στο Χόλιγουντ. Έχω πολύ μεγαλύτερη επίγνωση του τι συμβαίνει, τη στιγμή που συμβαίνει. Δεν ανησυχώ για την αποτυχία. Αν κάτι πάει στραβά, πάντα πιστεύω ότι μπορείς να το διορθώσεις. Πονάει, είναι τρομακτικό, αλλά μετά μπορείς να κάνεις τα πάντα».

«Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ»

Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones» είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τα δύο ανευρύσματα, μέσα από την συνέντευξή της στο BBC. «Είχα ανυπόφορους πόνους. Υπάρχει ένα μέρος στον εγκέφαλό μου που δεν χρησιμοποιείται πια. Είναι απίστευτο που μπορώ να μιλήσω και να ζήσω φυσιολογικά, χωρίς καμία επίπτωση. Είμαι στην πολύ, πολύ μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό», δήλωσε αρχικά η «μητέρα των δράκων».

Και εξήγησε ότι εμφάνισε μια σειρά από ανευρύσματα στον εγκέφαλό της. Προκειμένου να τα αντιμετωπίσει προχώρησε σε επεμβάσεις, κατά τις οποίες της αφαιρέθηκε ένα ολόκληρο τμήμα του εγκεφάλου της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @emilia_clarke

«Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομίζω πως πλέον, είναι κάτι που με κάνει να γελάω. Ουσιαστικά, ένα μέρος του εγκεφάλου μου δεν παίρνει αίμα για ένα δευτερόλεπτο και εξαφανίζεται. Το αίμα βρίσκει μια διαφορετική οδό για να περάσει, όμως όποιο κομμάτι προσπερνάει, αυτό εξαφανίζεται», σημείωσε.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει τον ρόλο της

Οι δημιουργοί της HBO βράβευσαν το 2018 την Εμίλια Κλαρκ ως «British Artist of the Year», ενώ λίγο πριν τη φωνάξουν στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, μοιράστηκαν με το κοινό μια άγνωστη ιστορία.

Ο Ντέιβιντ Μπένιοφ και ο D.B. Weiss αποκάλυψαν πως η Εμίλια πήγε για audition στον Πρόεδρο της HBO, λίγο μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού επεισοδίου. Η audition έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του HBO, το οποίο ήταν μεγάλο, με χαμηλό φωτισμό και άδειο, με εξαίρεση τους δημιουργούς και τον πρόεδρο του HBO.

Και μπορεί οι δημιουργοί να χαμογελούσαν καθ’όλη τη διάρκεια, ο πρόεδρος όμως ήταν ανέκφραστος. «Η Εμίλια ρώτησε αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και ο Ντέιβιντ ρώτησε, ‘Μπορείς να χορέψεις;’ και χωρίς να χάσει χρόνο η Eμίλια άρχισε να κάνει το ρομπότ», είπε ο Weiss. «Το έκανε με αφοσίωση και το έκανε καλά… και ακόμα και ο πρόεδρος δεν είχε επιλογή από το να χαμογελάσει. Πήρε τη δουλειά 10 δευτερόλεπτα αφού βγήκε από το δωμάτιο και οι δύο μας τρέξαμε να της το πούμε πριν βγει απ’ το κτίριο γιατί το να έμπαινε στην 11ωρη πτήση της επιστροφής χωρίς να ξέρει έμοιαζε μία σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία».

Η ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε μία ταινία φέτος, το «The Pod Generation», μια ρομαντική κομεντί επιστημονικής φαντασίας, της οποίας ήταν επίσης παραγωγός, παίζοντας μαζί με τον Chiwetel Ejiofor.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: HBO

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024