Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η παράλληλη πορεία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και η κρίσιμη συνάντηση Ανδρουλάκη - Κασσελάκη

Η παράλληλη πορεία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και η κρίσιμη συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην αυτόνομη πορεία του και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη διασαφηνίσει την στάση του

Θεωρητικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μοιάζουν να κινούνται παράλληλα: με μια μέρα διαφορά, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης είχαν συναντήσεις με τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, την ίδια μέρα «σήκωσαν» (ο καθένας με τον τρόπο του) την υπόθεση των υποκλοπών μετά τις νέες αποκαλύψεις, τις εξελίξεις στην ΑΔΑΕ και τις κατηγορίες του Χρήστου Ράμμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ την Παρασκευή (ή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, αναλόγως τον προγραμματισμό) οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν για πρώτη φορά θεσμικά.

Στην πραγματικότητα, όμως, τίποτα δεν έχει αλλάξει στις σχέσεις των δύο πλευρών: το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να επιμένει στην γραμμή της αυτόνομης πορείας, στρατηγική που ενισχύεται από την σταθερή (αν και αργή) αύξηση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει διασαφηνίσει ακριβώς ποια θα είναι η δική του στάση απέναντι στην Κεντροαριστερά ενόψει ευρωεκλογών, αλλά η ηγεσία του έχει και πιο σημαντικά ζητήματα ενόψει.

Αδύνατος ο σχηματισμός κοινού αντιπολιτευτικού μετώπου

Θα μπορούσαν τα αντιπολιτευτικά προστάγματα ή υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών να τους φέρουν πιο κοντά, στην λογική σχηματισμού ενός αντιπολιτευτικού μετώπου απέναντι στη ΝΔ; Η απάντηση όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Όχι μόνο λόγω της διαφορετικής στόχευσης των δύο κομμάτων, αλλά και λόγω των ανύπαρκτων σχέσεων ανάμεσα στην μια και την άλλη ηγετική ομάδα -υπενθυμίζεται πως οι στελεχιακοί πυλώνες πάνω στους οποίους έχει επιλέξει να βασίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης (όπως ο Παύλος Πολάκης) είναι αυτοί που θεωρούνται «κόκκινες γραμμές» που εκφράζουν μια διαφορετική νοοτροπία από αυτή της Χαριλάου Τρκούπη.

Ασαφής η στάση της Κουμουνδούρου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Και σε πολιτικό επίπεδο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Ακόμα και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην Χαριλάου Τρικούπη διακρίνουν μια διαχρονικά ασαφή στάση της Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζουν ότι προεκλογικά ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας είχε υιοθετήσει την ρητορική περί «εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη», παρότι θεωρητικά καταδίκαζε την πρακτική των υποκλοπών.

Οι αιχμές συνεχίζονται τόσο μέσα από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά την αλλαγή ηγεσίας, όσο και από τα ίδια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ενδεικτικά, η Δώρα Αυγέρη άφησε την Τρίτη υπονοούμενα για τον τρόπο που ο Ανδρουλάκης χειρίζεται την παρακολούθησή του, δηλαδή τις μηνυτήριες αναφορές που δεν είναι ονομαστικές.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «σηκώνουν» το θέμα των παρακολουθήσεων και των Τεμπών

Την Παρασκευή η συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη και Στέφανου Κασσελάκη

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη

Παράλληλα, στην υπόθεση των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας ρίχνει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής που αναμένεται να καταθέσει σε λίγες μέρες -«εκτός από επικοινωνία, ας μάθουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας», σχολίαζαν χαρακτηριστικά επιτελικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικοί σε συγκλίσεις κοινοβουλευτικού επιπέδου, οι οποίες θεωρούν πως θα δείξουν και την πραγματική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ -η καχυποψία, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένη από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Οσον αφορά την συνάντηση των δύο αρχηγών, αυτή αποφασίστηκε μετά από επίσημο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -διαδικασία που, σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ, καθόλου δεν θύμισε την «στο πόδι» πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν πήρε ποτέ την θεσμική οδό. Παρά την εθιμοτυπική επαφή, πάντως, οι πάγοι συνεχίζουν να μην λιώνουν.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024