Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Επενδύοντας στον στόχο του «δεύτερου κόμματος»

ΠΑΣΟΚ: Επενδύοντας στον στόχο του «δεύτερου κόμματος»

Μπροστά στις διαλυτικές καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η θέση του οδηγού στην αντιπολίτευση θα αρχίσει να φαίνεται προσεχώς και στις δημοσκοπήσεις

Κάθε φορά που ερωτάται, ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντάει πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ να έχει έναν «αξιόμαχο, προοδευτικό αντίπαλο» και το πρόγραμμα του κόμματος να είναι κυβερνητικό – δηλαδή, σκοπός είναι να παρουσιάσουν μια «ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ανομολόγητο βήμα, το οποίο ωστόσο συζητείται ευρέως πια στα κεντροαριστερά πηγαδάκια και λόγω της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές – θέση που θεωρούν πως, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει να φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Ο ανομολόγητος στόχος, ο οποίος συζητείται ευρέως πια στα κεντροαριστερά πηγαδάκια και λόγω της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές – θέση που θεωρούν πως, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει να φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις

Ωστόσο σε αυτή τη φάση, στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να συγκρίνουν τη δική τους παρέμβαση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ – αντιθέτως, τα σχόλια για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ελάχιστα και πολύ προσεκτικά, τονίζοντας πως η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υπάρχει «κενό αντιπολίτευσης».

Τη Νάξο επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συνομίλησε με κατοίκους αλλά και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, στο δημαρχείο του νησιού

Το αντίθετο ακριβώς λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, τα στελέχη της οποίας επισημαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ ασκεί μια αντιπολίτευση που επιβραβεύτηκε ήδη δύο φορές.

Το επόμενο διάστημα επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο πολιτικής με το οποίο θα πορευτούν και στο τέλος του εκλογικού κύκλου, το ερχόμενο καλοκαίρι, και μετά από αυτό, εν όψει του 2027.

Γι’ αυτόν τον λόγο αναβαθμίζουν την παρέμβαση της βάσης, υπενθυμίζοντας την ψηφιακή πλατφόρμα που υπάρχει και τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης των προτάσεων του κόμματος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετέχει ο ίδιος σε θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα – την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Ήπειρο για την παιδεία, ενώ προχθές ήταν στη Νάξο, για μια εκδήλωση που αφορά τη δημόσια υγεία στα νησιά.

«Έχουμε επιλέξει να επιμείνουμε στον δρόμο της αξιοπιστίας, του σύγχρονου λόγου που δίνει ρεαλιστικές και συνάμα προοδευτικές απαντήσεις στις αγωνίες και τα προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε στην ομιλία στη Νάξο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή την πορεία επιδοκίμασε ο λαός τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές», επεσήμανε, μιλώντας για ένα κόμμα που βρίσκεται σταθερά «στην όχθη των νικητών», υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του «για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και πολιτική αυτονομία».

Η κριτική που ασκείται στη ΝΔ είναι σε κάθε περίπτωση πολιτική και ιδεολογική, με στόχο την προσέγγιση και του ενδιάμεσου ακροατηρίου, του λεγόμενου προοδευτικού Κέντρου – γι’ αυτό δίνεται έμφαση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την οικονομία, αλλά και τις θεσμικές αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στις αλλαγές που έγιναν στη σύνθεση της ΑΔΑΕ.

Από εδώ και πέρα, η κριτική προς την κυβέρνηση θα γίνεται όλο και πιο αιχμηρή, και με ιδεολογικό στίγμα, ώστε η προσέγγιση να είναι αμφίπλευρη και να περιλαμβάνει και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024