Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok - Αποκάλυψε το παρασκήνιο των συναντήσεων των 27 στις Βρυξέλλες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok – Αποκάλυψε το παρασκήνιο των συναντήσεων των 27 στις Βρυξέλλες

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε το κλίμα που επικράτησε κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26-27 Οκτωβρίου.

Με ένα νέο βίντεο στο TikTok, o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τι συμβαίνει στο backstage των συναντήσεων των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Στο βίντεο που ανέβηκε το βράδυ της Τρίτης στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε το κλίμα που επικράτησε κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26-27 Οκτωβρίου.

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά με τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο και του ζητάει να πει κάτι στα ελληνικά.

«Το να τελειώσουμε 12 είναι πολύ νωρίς»

«Καλημέρα, καλά, μια χαρά, ευχαριστώ πολύ», απαντάει ο Ξαβιέ Μπετέλ με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του ζητάει να προσθέσει κάτι ακόμα. «Χρόνια Πολλά», λέει ακόμα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

«Βρισκόμαστε στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίασή του. Υπάρχει μία ατζέντα, έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε», λέει στη συνέχεια του βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξενάγηση από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, Βραΐλας Ιωάννης (Πρέσβης/Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ) και Αριστοτελία Πελώνη (Σύμβουλος σε Διεθνή Θέματα και Σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ) κάνουν μια μικρή ξενάγηση στον χώρο παρέχοντας ορισμένες πληροφορίες για τη Σύνοδο.

«Τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο αυτό είναι το Μεσανατολικό, η Ουκρανία και ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2027. Όταν τα θέματα είναι πιο ευαίσθητα τους παίρνουν τα κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει κίνδυνος διαρροής των όσων συζητούνται μέσα στην αίθουσα», λέει ο κ. Βραΐλας.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γίνεται τέσσερις φορές το χρόνο, ενίοτε έχουμε και έκτακτα Ευρωπαϊκά Συμβούλια όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες και το αποφασίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», λέει από την πλευρά της, η κυρία Πελώνη.

«Κάναμε ένα break για να μιλήσω με τον πρόεδρο Αμπάς της παλαιστινιακής αρχής και τώρα ξαναμπαίνουμε μέσα, αφήνουμε και τα τηλέφωνα κλειδωμένα σε ένα ερμάριο», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

«Το να τελειώσουμε 12 είναι πολύ νωρίς. Κατά κανόνα μιλάνε οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Οπότε σε κάθε θέμα έχεις 27 παρεμβάσεις. Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε και οι 27», συμπληρώνει o πρωθυπουργός.

@kyriakosmitsotakis_Τι γίνεται στις Βρυξέλλες 🇧🇪❓♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός προβάλει ένα μέρος από τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου.

«Μετά τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του φετινού καλοκαιριού, πήρα την πρωτοβουλία και συνομίλησα με όλους τους πρωθυπουργούς και προέδρους των μεσογειακών χωρών και όλοι μαζί στείλαμε μία επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ζητώντας το αυτονόητο. Περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί όλα αυτά τα οποία γίνονται εδώ πέρα στις Βρυξέλλες έχουν τελικά πολύ μεγάλη σημασία για την πατρίδα μας», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024