Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η στιγμή της σύλληψης των 21 Ιταλών ακροδεξιών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η στιγμή της σύλληψης των 21 Ιταλών ακροδεξιών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σκόπευαν να παραβρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής - Ποιοι είναι οι νεοφασίστες της CasaPound

Βίντεο από την στιγμή της σύλληψης των 21 Ιταλών ακροδεξιών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χθες, Τρίτη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι 21 ακροδεξιοί έφτασαν στην Αθήνα αργά το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να παραβρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.


Οι Αρχές είχαν πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση και άμεσα συνέλαβαν τους 21 Ιταλούς.

Οι Ιταλοί νεοφασίστες της CasaPound οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ποιοι είναι οι νεοφασίστες της CasaPound

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νεοφασιστικό μόρφωμα με παραστρατιωτική δομή, διαμορφωμένη γύρω από το πρότυπο των μελανοχιτώνων Μουσουλίνι και ευνοημένη στην σημερινή πολιτική συγκυρία στην Ιταλία. Εχουν ως πρότυπο τον τρόπο δράσης των νεοφασιστικών οργανώσεων στην Ιταλία του 1960 και 1970.

Η CasaPound, που παίρνει το όνομά της από τον ποιητή Έζρα Πάουντ που ήταν θαυμαστής του Ιταλικού Φασίσμού, ιδεολογικά αναφέρεται σε ένα ιδιαίτερο ρεύμα του Ιταλικού φασισμού και νεοφασισμού που διεκδίκησε να είναι «ριζοσπαστικό», το λεγόμενο ρεύμα της «τρίτης θέσης» που υποτίθεται ότι ήταν σε διπλή οριοθέτηση και από τον καπιταλισμό και από τον κομμουνισμό, ενώ στην πράξη προσπάθησε να «αντιγράψει» πρακτικές της κοινωνικής αριστεράς όπως ήταν οι καταλήψεις κτιρίων.


Ενωμένη ουσιαστικά γύρω από μια ρομαντικοποίηση του φασιστικού παρελθόντος της Ιταλίας, η ταυτότητα της ομάδας CasaPound επικεντρώνεται στη στρατιωτική οργάνωση, την εξύμνηση της βίας και τις επιθέσεις εναντίων των στόχων τους. Ως τάγματα εφόδου δηλαδή.

Οι ακραίες εθνικιστικές και νατιβιστικές ιδεολογίες της αντλούν από τον ιστορικό ιταλικό φασισμό, ενσωματώνουν διεθνείς επιρροές και ως σημαία έχουν τον ευρωπαϊκό αντι-μεταναστευτικό λόγο και την Ισλαμοφοβία.

Προτάσσοντας ένα βίαιο στυλ «ακτιβισμού» πασπαλισμένο με πιο ήπιες τακτικές, όπως την παροχή υπηρεσιών «μόνο για Ιταλούς» (αν θυμίζει κάτι), η CasaPound έχει κερδίσει σημαντική προσοχή από τα mainstream μέσα ενημέρωσης της Ιταλία και χώρο σε σχολεία, γήπεδα και συλλόγους προωθώντας την κανονικοποίηση του φασισμού στη σύγχρονη Ιταλία.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024