Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλοι του Τραμπ χάνουν βασικούς δικηγόρους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν

ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλοι του Τραμπ χάνουν βασικούς δικηγόρους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν

Οι επταψήφιοι λογαριασμοί υπογραμμίζουν το μέγεθος των ποινικών και αστικών κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι Στιβ Μπάνον, Ρούντι Τζουλιάνι και Μάικ Λίντελ

Οι επταψήφιοι νομικοί λογαριασμοί του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, του πρώην δικηγόρου του, Ρούντι Τζουλιάνι και του διευθύνοντος συμβούλου της MyPillow, Μάικ Λίντελ, υπογραμμίζουν το μέγεθος των ποινικών και αστικών κατηγοριών στις οποίες βρίσκονται παγιδευμένοι.

Είναι τόσο υψηλά τα οφειλόμενα ποσά που οι τρεις σύμβουλοι του πρώην Αμερικανού προέδρου έφτασαν στο σημείο να χάσουν βασικούς δικηγόρους επειδή δεν κατάφεραν να τα εξοφλήσουν.

Καμία πιθανότητα για τον Στιβ Μπάνον να κερδίσει την έφεση στην 4μηνη ποινή φυλάκισης για παρεμπόδιση του Κογκρέσου, εκτιμούν εισαγγελείς

Ο κατάλογος των νομικών προβλημάτων είναι μακρύς, με πολλές από τις δικαστικές μάχες να χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου», αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Ο Στιβ Μπάνον έχει προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο έφεση στο δικαστήριο για την ποινική καταδίκη του πέρυσι και την εκκρεμούσα τετράμηνη ποινή φυλάκισης για παρεμπόδιση του Κογκρέσου, καθώς αρνήθηκε την κλήτευση από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξέταζε την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου.

Αν και ο δικαστής Καρλ Νίκολς, ο οποίος έκανε δεκτή την έφεση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής ή νέα δίκη, πρώην εισαγγελείς διαφωνούν.

«Νομίζω ότι η καταδίκη του Μπάνον έχει πολύ στέρεες βάσεις», δήλωσε ο ΜακΚουέιντ και πρόσθεσε: «Απέτυχε να εμφανιστεί ακόμη και όταν κλήθηκε από το Κογκρέσο. Θα έπρεπε να εμφανιστεί και να απαντήσει σε όλες τις άλλες ερωτήσεις και να διεκδικήσει το προνόμιο της μαρτυρίας ανά ερώτηση. Απέτυχε να κάνει ακόμη και αυτό».

«Παρόλο που ο δικαστής Νίκολς είπε ότι η έφεση του Μπάνον είναι σοβαρή, δεν είναι. Ο Μπάνον δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να ανατρέψει την καταδίκη του. Είναι προφανώς ένοχος», δήλωσε ο Paul Rosenzweig από την πλευρά του.

Δίκη για ξέπλυμα χρήματος

Ο Μπάνον αντιμετωπίζει επίσης δίκη τον ερχόμενο Μάιο στη Νέα Υόρκη σχετικά με τις κατηγορίες για κρατική απάτη, συνωμοσία και ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με τις οποίες εξαπατούσε δωρητές του μη κερδοσκοπικού του προγράμματος «Χτίζουμε το τείχος» στο Μεξικό. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο προτού ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρήσει από το αξίωμα στις αρχές του 2021, έδωσε χάρη στον Στιβ Μπάνον, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη για παρόμοιες κατηγορίες ομοσπονδιακής απάτης για τον ρόλο του στο «Χτίζουμε το τείχος».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Στιβ Μπάνον εξαπατούσε δωρητές του μη κερδοσκοπικού του προγράμματος «Χτίζουμε το τείχος» στο Μεξικό

Παρά τις αυξανόμενες νομικές υποθέσεις του, ο Στιβ Μπάνον παραμένει σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ. Τον Οκτώβριο, χρησιμοποίησε το podcast του War Room για να φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο ακροδεξιούς συμμάχους του Τραμπ στη MAGA, όπως ο εκπρόσωπος της Φλόριντα, Ματ Γκέιτζ, ο οποίος μεθόδευσε την ανατροπή του πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Ο Μάικ Λίντελ, από την άλλη, μάχεται αγωγές δυσφήμισης ύψους 2 δισ. δολαρίων από εταιρείες ηλεκτρονικών μηχανημάτων ψηφοφορίας, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι βοήθησαν στη νοθεία του 2020 εναντίον του Τραμπ.

Οι αγωγές αυτές του έχουν κοστίσει εκατομμύρια δολάρια σε νομικές αμοιβές που οφείλονται σε δικηγορικό γραφείο της Μινεάπολης. Η δικηγορική εταιρεία ζήτησε επισήμως από δικαστήριο τον Οκτώβριο να της επιτρέψει να αποσυρθεί από την εκπροσώπηση του Λίντελ λόγω των υπέρογκων ποσών που της οφείλονται.

Επικίνδυνη η κατάσταση στην Τζόρτζια για τον Τζουλιάνι

Εν τω μεταξύ, ο Ρούντι Τζουλιάνι κατηγορήθηκε τον Αύγουστο για δεκατρία ποινικά αδικήματα στην Τζόρτζια από τον εισαγγελέα της κομητείας Φούλτον, Φάνι Γουίλις, ο οποίος κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ και άλλους δεκαεπτά ως μέρος μιας συνωμοσίας για να ματαιωθεί η ήττα του Τραμπ το 2020 εκεί.

Ο Ρόμπερτ Κοστέλο και η εταιρεία του, η οποία έχει εκπροσωπήσει τόσο τον Ρούντι Τζουλιάνι όσο και τον Στιβ Μπάνον, έχουν καταθέσει ξεχωριστές αξιώσεις για 1,4 εκατ. δολάρια και 480.000 δολάρια, αντιστοίχως.

«Ο Τζουλιάνι πρέπει να ανησυχεί ότι οι Πάουελ και Έλις θα καταθέσουν εναντίον του αυξάνοντας την πιθανότητα καταδίκης», δήλωσε πρώην εισαγγελέας

Στη Τζόρτζια, η νομική κατάσταση του Ρούντι Τζιουλιάνι φαίνεται να έχει γίνει πιο επικίνδυνη: οι δικηγόροι Τζένα Έλις, Κένεθ Τσέσεμπρο και Σίντνεϊ Πάουελ που συνεργάστηκαν με διάφορους τρόπους με τον Τζιουλιάνι δήλωσαν ένοχοι τον Οκτώβριο και συμφώνησαν να συνεργαστούν με το γραφείο του Γουίλις.

«Όπως αναμενόταν, το ντόμινο άρχισε να πέφτει στη Τζόρτζια με τρεις συμφωνίες απολογίας από βασικούς δικηγόρους του Τραμπ που με διαφορετικούς τρόπους συνεργάστηκαν με τον Ρούντι», δήλωσε στον Guardian ο Πολ Πελετιέ, πρώην επικεφαλής του τμήματος Απάτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ορισμένοι βετεράνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης λένε ότι ο Τζουλιάνι μπορεί να προσπαθήσει να κλείσει συμφωνία.

«Ο Τζουλιάνι πρέπει να ανησυχεί ότι οι Πάουελ και Έλις θα καταθέσουν εναντίον του και θα αυξήσουν την πιθανότητα καταδίκης», δήλωσε στον Guardian η Μπάρμπαρα ΜακΚουέιντ, πρώην εισαγγελέας των ΗΠΑ στο ανατολικό Μίσιγκαν.

«Μπορεί να μην είναι στο DNA του Τζουλιάνι να παραδεχτεί αδικήματα, αλλά τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιδιώξει μια συμφωνία με τον Φάνι Γουίλις, αν είναι πρόθυμος να ομολογήσει την ενοχή του» πρόσθεσε.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024