Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε ως κόστος ιδιοκτησίας του τα 517 εκατ. δολάρια - Η πραγματική του αξία ήταν τα 27 εκατ.

Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε ως κόστος ιδιοκτησίας του τα 517 εκατ. δολάρια – Η πραγματική του αξία ήταν τα 27 εκατ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Trump Organization αποκάλυψε ποια ήταν τα οφέλη αυτής της παρανομίας

Ο χρηματομεσίτης του Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να παραδεχτεί στις Αρχές το 2020 ότι η αγοραία αξία του Mar-a-Lago, ενός υπερπολυτελούς γκολφ κλαμπ του πρώην αμερικανού προέδρου στη Φλόριντα, ήταν μόλις 27 εκατομμύρια δολάρια και όχι τα 517 εκατομμύρια δολάρια που ισχυρίζονταν άλλα έγγραφα, όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα από τα στοιχεία της δίκης.

Ο 77χρονος Τραμπ φέρεται επίσης να καυχήθηκε ότι είχε καθαρή αξία έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια πιθανότατα υπερδιπλάσια από αυτή που πραγματικά είχε για να πάρει την πολυπόθητη μίσθωση ενός γηπέδου γκολφ στη Νέα Υόρκη το 2010, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της πέμπτης εβδομάδας της δίκης του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης για αστική απάτη ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μανχάταν εναντίον του πρώην προέδρου, οι γιοι του οποίου, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ, πρόκειται να καταθέσουν αυτή την εβδομάδα.

Ο Τραμπ φέρεται να καυχήθηκε ότι η ιδιοκτησία είχε καθαρή αξία έως και 5 δισ. δολάρια

Ο γιος του Τραμπ, Έρικ αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες για την υπόθεση απάτης

Η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ, επρόκειτο επίσης να καταθέσει στην υπόθεση την Παρασκευή, αλλά η κατάθεσή της αναβλήθηκε για τις 8 Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το ABC News.

Ο ίδιος ο Τραμπ θα καταθέσει στις 6 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Δευτέρας, παρουσιάστηκε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον φορολογικό αντιπρόσωπο του Τραμπ, Μάικλ Κορμπιτσιέρο, το οποίο αποκάλυπτε ότι προσπάθησε να ασκήσει έφεση κατά της εκτίμησης για το διάσημο γκολφ κλαμπ Mar-a-Largo του αφεντικού του στη Φλόριντα.

Όμως ο Κορμπιτσιέρο τελικά τα παράτησε και συμφώνησε ότι η περιουσία αξίζει 26,6 εκατομμύρια δολάρια – παρόλο που είχε αποτιμηθεί στα 517 εκατομμύρια δολάρια σε μια ετήσια επιχειρηματική δήλωση.

«Αντιλαμβάνεστε ότι η έφεση αποσύρθηκε επειδή η εταιρεία Trump Organization συμφώνησε με την αξία του εκτιμητή ακινήτων;» ρώτησε ο Andrew Amer,  δικηγόρος στο γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας, Raymond Flores, σχετικά με την αποτίμηση των 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ναι», απάντησε ο Flores.

Ποιος ο λόγος

Στην πραγματικότητα, από το 2011 έως το 2021, ο Τραμπ είχε αποτιμήσει το ακίνητο σε 426 έως 612 εκατομμύρια δολάρια στις ετήσιες δηλώσεις οικονομικής κατάστασης, κάτι που ένας δικαστής έκρινε τον περασμένο μήνα ότι ήταν «τουλάχιστον 2.300%» περισσότερο από την αποτίμηση του τοπικού αξιωματούχου.

Με την ίδια απόφαση, ο δικαστής έκρινε τον Τραμπ υπεύθυνο για απάτη σε ορισμένες περιπτώσεις και ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεών του στη Νέα Υόρκη, καθώς η υπόλοιπη υπόθεσή του συνεχίζεται.

Ο Flores εξήγησε τα οφέλη που είχε στη φορολογία η κατηγοριοποίηση του Mar-a-Lago ως κατοικία και όχι ως κοινωνική λέσχη.

Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσε να αποτιμηθεί σχεδόν στο 10πλάσιο της εκτιμώμενης αξίας του. Η παράνομη διόγκωση της αξίας των ιδιοκτησιών του Τραμπ του εξασφάλισε ευνοϊκά επιτόκια δανείων και ασφάλισης, μεταξύ άλλων, αποκομίζοντας του αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, λένε οι εισαγγελείς της πολιτείας.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία και πάλι το 2024, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι είναι το θύμα ενός «πολιτικού κυνηγιού μαγισσών».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024