Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γενί Ακίτ: Αυτοί είναι οι πύραυλοι της Τουρκίας που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

Γενί Ακίτ: Αυτοί είναι οι πύραυλοι της Τουρκίας που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

Ενώ οι επιθέσεις κατά της Παλαιστίνης συνεχίζονται αδιάκοπα, τα βλέμματα ορισμένων στην Τουρκία στρέφονται στα όπλα που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της και μπορούν να χτυπήσουν το Ισραήλ.

Η φιλοκυβερνητική, φιλοϊσλαμιστική εφημερίδα Γενί Ακίτ, αποκαλώντας το Ισραήλ «οργάνωση» κι όχι κράτος, μετά την ομιλία του Ερντογάν το περασμένο Σάββατο στο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη, ο οποίος έκανε τον προαναφερθέντα διαχωρισμό, σημειώνει ότι το Ισραήλ απέχει 350 χιλιόμετρα από τα κατεχόμενα (στην Κύπρο) και 450-500 χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της Τουρκίας (φωτογραφία, επάνω, από yeniakit.com.tr).

«Αν επομένως επιμείνει στις ωμότητες, θα αναγκαστεί να συναντήσει τουρκικούς πυραύλους καθώς θα ξεσπάσει περιφερειακός πόλεμος», υποστηρίζει η εφημερίδα, αναλύοντας στη συνέχεια τους πυραύλους που δύναται η Τουρκία ν’ αναπτύξει στα σύνορά της και να χτυπήσει το Ισραήλ για την προστασία των Παλαιστινίων.

Ο βαλλιστικός πύραυλος BORA μπορεί εύκολα να χτυπήσει το Ισραήλ από το «τουρκοκυπριακό κράτος»

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας (φωτογραφία από yeniakit.com.tr)

«Τα BORA (KHAN) και TAYFUN είναι οι κορυφαίοι βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να εκτοξεύσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το έδαφος χωρίς να χρειάζονται επιχειρήσεις σε βάθος από πολεμικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα. Με βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων, ο βαλλιστικός πύραυλος BORA, ο οποίος μπορεί εύκολα να χτυπήσει στόχους στο Ισραήλ από το έδαφος του τουρκοκυπριακού κράτους, έχει κεφαλή 470 κιλών», υποστηρίζει η Γενί Ακίτ.

«Ενα άλλο όπλο που αλλάζει το παιχνίδι με την υπογραφή της ROKETSAN είναι ο πύραυλος TAYFUN, γνωστός στο ελληνικό κοινό…», τονίζει η τουρκική εφημερίδα και προσθέτει:

«Είναι βέβαιο ότι ο TAYFUN, που πέρυσι κατάφερε με επιτυχία να φτάσει το βεληνεκές των 561 χιλιομέτρων στη δοκιμαστική βολή μπορεί να ξεπεράσει αυτή την εμβέλεια.

»Στον TAYFUN, ο οποίος έχει εισέλθει σε μαζική παραγωγή, μπορούν να ενσωματωθούν διαφορετικές κεφαλές. Εκτοξεύεται από οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος των γραμμών της Μερσίνας, των Αδάνων και της Αντιόχειας, νότια της Τουρκίας, και είναι ικανός να χτυπήσει εύκολα στόχους που ανήκουν στους βάρβαρους γενοκτόνους στο Ισραήλ.

Τα πυρομαχικά

»Η ROKETSAN, η οποία αναπτύσσει άλλα περίπου 40 έργα που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, κατασκευάζει επίσης τον πύραυλο CENK, ο οποίος αναμένεται να έχει μεγαλύτερο βεληνεκές από το TAYFUN».

Τα πυρομαχικά που μπορούν να ρίξουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από απόσταση ασφαλείας χωρίς βαθιές διεισδύσεις με F-16 και μη επανδρωμένα μαχητικά AKINCI είναι πολλά, επισημαίνει η Γενί Ακίτ.

«Οι πύραυλοι κρουζ SOM-A, SOM-B1 και SOM-J, που σχεδιάστηκαν και παράγονται μαζικά από την TUBITAK SAGE, αποτελούν πραγματικό αποτρεπτικό στοιχείο με την υψηλή εκρηκτική τους δράση και διάτρηση. Αυτοί οι πύραυλοι, που έχουν βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων, επιτρέπουν την ενημέρωση του στόχου και την αλλαγή της διαδρομής μετά την εκτόξευση.

»Πέρα απ’ όλα αυτά τα πυρομαχικά, έξυπνοι πύραυλοι κρουζ όπως KUZGUN, ÇAKIR, TOLUN που έχουν βεληνεκές 100-200 χλμ. και ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος TRG-230 είναι από τα πυρομαχικά που εκτοξεύουν εδώ και καιρό τα τουρκικά αεροσκάφη.

Οι δυνητικοί στόχοι

»Λαμβάνοντας υπόψη το βεληνεκές τους, τα αεροσκάφη πρέπει να πετούν μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου για να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πυρομαχικά».

«Τα υπόστεγα των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται για τον διαμελισμό των παιδιών της Γάζας, οι βάσεις όπου βρίσκονται τα αεροσκάφη και οι αποθήκες καυσίμων τους μπορούν να τεθούν στο στόχαστρο αυτών των βαλλιστικών πυραύλων», επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, η οποία προβλέπει ότι «το φιτίλι που άναψε στη Γάζα θα μετατραπεί σε τεράστια φωτιά, αν συνεχίσουν τη δράση τους όσοι σκότωσαν πάνω από 3 χιλιάδες παιδιά και μωρά σε 20 μέρες».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024