Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ως εδώ στο πρωτάθλημα των δικαστών,  o Ποντένσε έχασε μόνο από την Πρωτόδικη

Ως εδώ στο πρωτάθλημα των δικαστών, o Ποντένσε έχασε μόνο από την Πρωτόδικη

Ο Ντανιέλ Ποντένσε και οι συμπαίκτες του είναι στην κορυφή της βαθμολογίας… γηπέδου. Όχι όμως και στην άλλη. Η «ατάκα» με νόημα του Χάρη Γρηγορίου, και οι εκπλήξεις που έρχονται

Στις 21 του Οκτώβρη έκλεισε τα 28 του χρόνια. Και ήθελε να το γιορτάσει προφανώς όπως το έφερε η περίσταση: Στο ντέρμπι των αιωνίων της επόμενης ημέρας (22/10) και σε περιβάλλον sold out Καραϊσκάκη.

Πόση φαντασία όμως να διαθέτει ο Ντανιέλ Ποντένσε για να μαντέψει την πραγματικότητα που περίμενε εκείνον και τους συμπαίκτες του, βράδυ Κυριακής; Και πώς να συντονιστεί και με όλα εκείνα που ακολούθησαν στην αίθουσα του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League.

Εκεί όπου μια Πρωτοδίκης, αποφάσισε πως σήμερα ο Ολυμπιακός με επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οκτώ ματς δεν έχει 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά 21 βαθμούς σε εννέα αγωνιστικές!

Μαθηματικά με… εκπτωτικό κουπόνι από γνωστή αλυσίδα Super Market; Όχι. Απλά μια απόφαση -έστω σε πρώτο βαθμό-, που αλλοιώνει την ιστορία της φετινής Super League. Δεδικασμένο που απλώνει ήδη τη βαριά σκιά του… Συγγνώμη, αλλά συμβαίνει.

Ο Ποντένσε επέστρεψε στα μέρη μας ως «κάνω τη διαφορά». Και όντως κάνει τη διαφορά. Για την ακρίβεια οι αριθμοί του λένε ότι νιώθει σαν παιδί σε… Λούνα Παρκ. Αχόρταγος: 5 γκολ και 2 ασίστ σε 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 6 γκολ και 3 ασίστ συνολικά σε 9 συμμετοχές εντός και εκτός συνόρων.

Χθες δεν είχε πλάι του τον «αρχηγό» Κώστα Φορτούνη, δεν είχε τον Ροντινέι, δεν ήταν καν ο «σεσημασμένος» Ελ Κααμπί στο αρχικό σχήμα. Έπρεπε να κάνει τη δουλειά μόνος του σε μια έδρα που ήδη έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Κανένα πρόβλημα…

Ο Ποντένσε επέστρεψε στα μέρη μας ως «κάνω τη διαφορά». Και όντως κάνει τη διαφορά

«Γύρισα για να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο» επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο. Τα άλλα ούτε είναι η δουλειά του να τα ξέρει, ούτε προφανώς τα καταλαβαίνει…

Μέχρι εδώ, στο ποδόσφαιρο της Super League δεν χάνει από κανέναν. Σε εκείνο που εξελίσσεται στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες, 1 ισοπαλία και… μισή (ως το 49΄ του ντέρμπι των αιωνίων). Στον βαθμολογικό πίνακα όμως δεν είναι πρώτος διότι το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League αποφάσισε ένα αποτέλεσμα στα χαρτιά! Και μάλιστα μέσα από ένα «σκεπτικό» που οι Ερυθρόλευκοι το αμφισβητούν σφόδρα όπως επιβεβαιώνει τόσο η απόφαση τους να στείλουν την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων όσο και η χθεσινή τους ανακοίνωση.

«Περισσότεροι του ενός παράγοντες συνετέλεσαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους στο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με μια άδικη και απολύτως εσφαλμένη απόφαση» είπαν χθες. Και δεν θα σταματήσουν στα λόγια. Η εβδομάδα πέρα από την εκδίκαση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται να έχει και άλλες εκπλήξεις!

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η πρωτόδικη απόφαση θα καταπέσει στον δεύτερο βαθμό, καθώς στο «σκεπτικό» της εντοπίζονται… άλματα. Για παράδειγμα από τη μια απορρίφθηκε η «παρέμβαση» του Παναθηναϊκού στην υπόθεση, και από την άλλη συνυπολογίζονται για την απόφαση οι πράσινες μαρτυρίες (Μπουτσικάρης, Γεωργακόπουλος) ή ακόμη και η γνωμάτευση του ιδιωτικού νοσοκομείου το οποίο αποφάσισε να επισκεπτεί ο Χουάνκαρ.

Παράλληλα ζητήθηκαν από την έδρα επιπλέον διευκρινίσεις από τον διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα, οι οποίες με έναν τρόπο θεωρήθηκαν «συμπληρωματική έκθεση» στο φύλλο αγώνα. Ο Ιταλός όμως συνέταξε το φύλλο αγώνα το πρωί της Δευτέρας και όσα έγραψε σε αυτό δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν το πρωί της Τρίτης.

«Δεν ξέρω τον κ. Μαρέσκα και αν γνώριζε το κανονιστικό πλαίσιο. Πάντως συμπληρωματική έκθεση για τα ίδια συμβάντα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Από φεύγοντας από το γήπεδο δέχονταν προπηλακισμό ή βιοπραγία είχε κάθε λόγο να την περιγράψει» έλεγε χθες βράδυ ο πρώην αθλητικός δικαστής και νομικός Χάρης Γρηγόριου, σε τηλεοπτική εκπομπή εξηγώντας τον κανονισμό.

«Στην αθλητική έννομη τάξη το φύλλο αγώνος είναι… Ευαγγέλιο. Όταν προσπαθούμε να το υποκαταστήσουμε και μάλιστα από τον ίδιο αξιωματούχο, αυτό υπό όρους μπορεί να βοηθά την αλήθεια, αλλά υπό όρους να οδηγεί σε άλλες ατραπούς» πρόσθεσε με νόημα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η –κατά την απόφαση- «συμπληρωματική έκθεση έφτασε συνημμένη και στον Σταύρο Μάνταλο…

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024