Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρέβεζα: Με «βομβαρδισμό» ερωτήσεων μπέρδεψαν ηλικιωμένο και του άρπαξαν 3.600 ευρώ

Πρέβεζα: Με «βομβαρδισμό» ερωτήσεων μπέρδεψαν ηλικιωμένο και του άρπαξαν 3.600 ευρώ

Πώς έδρασαν - Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες

Θεώρησαν εύκολο στόχο έναν ηλικιωμένο άνδρα που υπέπεσε στην αντιλήψή τους τρεις άνδρες στην Πρέβεζα, όταν τον πέτυχαν την ώρα που ήταν μόνος στην αυλή του σπιτιού του.

Η παρέα των τριών τον προσέγγισε και του έπιασε τη κουβέντα, έχοντας σκοπό να τραβήξουν την προσοχή του ώστε να τον κλέψουν χωρίς να καταλάβει τίποτα. Και πράγματι το πέτυχαν, αφού κατάφεραν να αρπάξουν μέσα από το σπίτι τις οικονομίες του που είχε σε μετρητά, ύψους 3.600 ευρώ.

Νέο θύμα της «μεθόδου της απασχόλησης»

Συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής (27/10) οι τρεις άνδρες κινούνταν με το αυτοκίνητό τους σε χωριό της Πρέβεζας ψάχνοντας το επόμενο θύμα τους. Εκεί εντόπισαν τον εν λόγω ηλικιωμένο και ξεκίνησαν να του μιλούν, προσπαθώντας να του πουλήσουν παλιά μέταλλα και κάνοντας απανωτές ερωτήσεις, με σκοπό να τον παραπλανήσουν.

Ο άτυχος άντρας άκουγε με προσοχή όσα του έλεγαν και απαντούσε, χωρίς όμως να προσέξει την επίμαχη στιγμή που ο ένας συνεργός μπήκε απομακρύνθηκε από τους υπολοιπους και εισέβαλε στο σπίτι του ανυποψίαστου θύματος.

Με γρήγορες κινήσεις ερεύνησε ολοκληρο το σπίτι ώσπου τελικά βρήκε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, εντόπισε και αφαίρεσε από το χώρο του υπνοδωματίου το ποσό των 3.600 ευρώ που είχε σε μετρητά. Ήταν όλες του οι οικονομίες.

Η κλοπή ολοκληρώθηκε ταχύτατα και κάπου εκεί οι ερωτήσεις κόπηκαν «μαχαίρι» και οι δράστες έγιναν καπνός. Δυστυχώς, το θύμα αντιλήφθηκε αρκετά αργότερα την παγίδα που του έστησαν και προχώρησε σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και ξεκίνησαν οι έρευνες για την εξάρθρωση της σπείρας που διέπραξε την κλοπή.

Κατόπιν ερευνών, από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού ως εμπλεκόμενου στηνν υπόθεση και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που έλαβε χώρα προχθές (27-10-2023) το πρωί σε χωριό της Πρέβεζας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, μαζί με ακόμη δύο συνεργούς του, προσέγγισαν ηλικιωμένο στην αυλή του σπιτιού του και αφού τον απασχόλησαν, προσπαθώντας να τον πείσουν να τους πουλήσει παλιά μέταλλα που είχε στην αυλή, ένας από αυτούς εισήλθε στο σπίτι, αφαιρώντας από το χώρο του υπνοδωματίου 3.600 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας».

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024