Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Πονηρά θυληκά ξάφριζαν ηλικιωμένους χωρίς να πάρουν... μυρωδιά

Ιωάννινα: Πονηρά θυληκά ξάφριζαν ηλικιωμένους χωρίς να πάρουν… μυρωδιά

Θύματά τους δύο ηλικιωμένες γυναίκες - Πώς δρούσε το δίδυμο των απατεώνων

Είχαν σχέδιο και το εφάρμοσαν με απόλυτη επιτυχία εξαπατώντας τα ανυποψίαστα θύματά τους. Ο λόγος για δύο γυναίκες που «χτύπησαν» με την ίδια μέθοδο και στις δύο περιπτώσεις στα Ιωάννινα και κατάφεραν να αρπάξουν μετρητά άνω των 3.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης ακίας από δύο ηλικιωμένες γυναίκες που έπεσαν στα «δίχτυα» τους.

Συγκεκριμένα, σχεδίαζαν να μπουν σε σπίτια «δήθεν» για να πουλήσουν στα ανυποψίαστα θύματα… σεντόνια και με την πρώτη ευκαιρία να αρπάξουν τα χρήματα που θα έβρισκαν μέσα. Το κατάφεραν τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις με τις ιδιοκτήτριες να μην αντιλαμβάνονται τις πραγματικές προθέσεις των γυναικών που είχαν απέναντί τους.

Αφού αρκετά αργότερα διαπίστωναν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής προχωρούσαν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Η αστυνομική έρευνα έγινε και τελικά κατάφεραν να τσακώσουν τη μία.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τα στοιχεία Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη είχε ενωθεί με άγνωστη συνεργό της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Πώς δρούσαν

Προσποιούμενες ότι ήθελαν να πουλήσουν είδη ένδυσης και υπόδησης, οι δύο γυναίκες έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου η μία από αυτές τους απασχολούσε με την επίδειξη των προϊόντων, δίνοντας την ευκαιρία στην άλλη να ερευνά τους χώρους των σπιτιών.

Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, διακριβώθηκε ότι η κατηγορούμενη εμπλέκεται σε δύο κλοπές, που έγιναν την 23/08 και 15/09/2023 στην πόλη των Ιωαννίνων σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών, αφαιρώντας συνολικά μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και χρηματικό ποσό 3.100 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024