Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απάτη: Ηλικιωμένη έχασε 460.000 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

Απάτη: Ηλικιωμένη έχασε 460.000 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

Η γυναίκα επικοινώνησε με την τράπεζα και ενημερώθηκε πως τα χρήματα δεν γίνεται να επιστραφούν στον λογαριασμό της.

Απίστευτη απάτη μέσω τράπεζας εις βάρος ηλικιωμένης. Μέσα σε λίγα λεπτά η γυναίκα έχασε σχεδόν 750.000 δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 460.000 ευρώ) μετά την πώληση του σπιτιού της από ένα απίστευτο κόλπο επιτήδειων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το 7news.au, η ηλικιωμένη προσπαθώντας να αποφύγει το υψηλό επιτόκιο, μετέφερε το τεράστιο ποσό σε λογαριασμό μίας τράπεζας η οποία φαίνεται να υποσχόταν πιο υψηλό επιτόκιο για τα χρήματά της. Αυτός ήταν και ο τρόπος που κατάφεραν επιτήδειοι να αποσπάσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η τράπεζα της επέστρεψε 600 ευρώ.

Στην συνέχεια το ποσό μπήκε σε μία τρίτη τράπεζα, όπου οι δράστες είχαν φτιάξει άλλον λογαριασμό και έτσι τα χρήματα έκαναν… «φτερά». Όταν η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επικοινώνησε με την τράπεζα που υποτίθεται ότι έβαζε τα χρήματα, ωστόσο της είπαν ότι δεν μπορούν να της επιστρέψουν όλο το ποσό.

Η «αποζημίωση» που έλαβε

Πρσπάθησε να λάβει κάποιο χρηματικό ποσό από αυτά που έχασε, ωστόσο κατάφερε να δει στον τραπεζικό της λογαριασμό μόνο 1.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή κάτι παραπάνω από 600 ευρώ. Η γυναίκα απευθείας επικοινώνησε με την ANZ και τη NAB, με την απάντηση που πήρε να είναι αρνητική, καθώς της είπαν πως τα χρήματα δεν γίνεται να επιστραφούν στον λογαριασμό της.

Η δυσαρεστημένη γυναίκα είπε: «Παλιά είχα απόλυτη πίστη στο τραπεζικό σύστημα, αλλά τα χρήματα θα ήταν πιο ασφαλή κάτω από το στρώμα μου».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024