Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρεβενά: Έχασε πάνω από 5.000 ευρώ σε ψεύτικη αγγελία στο διαδίκτυο

Γρεβενά: Έχασε πάνω από 5.000 ευρώ σε ψεύτικη αγγελία στο διαδίκτυο

Είδε μία αγγελία στο διαδίκτυο για πώληση χωματουργικού μηχανήματος και πείστηκε να καταθέσει χρήματα σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς

Υπόθεση απάτης με υπολογιστή σε βάρος 35χρονου, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης Γρεβενών και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ατόμων

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος δήλωσε ότι στα τέλη Μαρτίου, είδε μία αγγελία στο διαδίκτυο για πώληση χωματουργικού μηχανήματος και πείστηκε να καταθέσει σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.180 ευρώ για να προχωρήσει στην αγορά του.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, εξαπατήθηκε, αφού η αγοραπωλησία δεν ολοκληρώθηκε όπως είχε συμφωνηθεί.

Μετά από έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων από την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ατόμων, δύο γυναικών 28 και 29 ετών, ενός 61χρονου και ενός ακόμη 42χρονου αλλοδαπού , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Άρτα: Εξαπάτησαν ιδιοκτήτη επιχείρησης με το Ρower pass – Πάνω από 19.000 ευρώ έκαναν «φτερά»

Με πρόσχημα το Ρower pass απατεώνες βρήκαν την ευκαιρία να εξαπατήσουν ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Άρτα αρπάζοντας από τον τραπεζικό λογαριασμό περισσότερα από 19.000 ευρώ.

Το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από επτά μήνες, αφορά σε έξι άτομα -τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι ημεδαποί- σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πώς ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης έπεσε στα «δίχτυα» των απατεώνων

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ένας εξ αυτών, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης λέγοντάς του πως του αναλογεί για την κατανάλωση ρεύματος του μαγαζιού του το επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας (power pass).

Είδε 19.125 ευρώ που είχε στον λογαριασμό του να κάνουν «φτερά»

Το ανυποψίαστο θύμα πείστηκε από τον απατεώνα και του αποκάλυψε τους προσωπικούς κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού του προκειμένου να του… καταβάλει το επίδομα. Αντιθέτως όμως από ότι νόμιζε, απέκτησε πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση του λογαριασμού του και μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.125 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του «δήθεν» υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση μελών συνεχίζεται.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024