Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πράσινα πλοία για τη μεταφορά τμημάτων αεροσκαφών

Πράσινα πλοία για τη μεταφορά τμημάτων αεροσκαφών

Τεχνολογία προώθησης που αξιοποιεί την αιολική ενέργεια

Η Airbus θα εξοπλίσει ένα από τα πλοία που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά υποσυγκροτημάτων αεροσκαφών, το οποίο το έχει ναυλώσει από την πλοιοκτήτρια γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία Louis Dreyfus Armateurs, με μια τεχνολογία προώθησης που αξιοποιεί την αιολική ενέργεια για την πρόωσή του και, ως εκ τούτου, προσφέρει εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων και στις εκπομπές CO2.

Το σύστημα eSAIL, που αναπτύχθηκε από την ισπανική εταιρεία bound4blue, δημιουργεί έξι έως επτά φορές μεγαλύτερη άνωση από ένα συμβατικό άκαμπτο πανί.

H Airbus θα εξοπλίσει ένα από τα πλοία που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά υποσυγκροτημάτων αεροσκαφών με τεχνολογία προώθησης που αξιοποιεί την αιολική ενέργεια

Τρία συστήματα eSAIL ύψους 22 μέτρων θα τοποθετηθούν στο Ville de Bordeaux πριν από μια εξάμηνη περίοδο παρακολούθησης των επιδόσεων που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024.

Το Ville de Bordeaux μεταφέρει τακτικά υποσυστήματα της οικογένειας αεροσκαφών A320 από την Ευρώπη στο Mobile των Ηνωμένων Πολιτειών για τελική συναρμολόγηση.

Δηλώσεις

«Η ανανέωση του στόλου μας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων», δήλωσε ο Nicolas Chrétien, Επικεφαλής Αειφορίας & Περιβάλλοντος της Airbus.

Όπως είπε, «η τελευταία γενιά σκαφών που προτείνει η Louis Dreyfus Armateurs είναι πιο αποδοτικά σε καύσιμα από τους προκατόχους τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως η αιολική πρόωση. Αυτό καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να πρωτοστατήσουμε στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του κλάδου μας καινοτομώντας όχι μόνο στην αεροπορία, αλλά σε όλες τις βιομηχανικές μας δραστηριότητες».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας επέλεξε η Airbus για να αναπτύξουμε αυτόν τον υπερσύγχρονο στόλο και με χαμηλές εκπομπές ρύπων και να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Edouard Louis-Dreyfus, Πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs.

«Αυτό το νέο έργο, που θέτει υψηλούς στόχους, αντανακλά τη φιλοδοξία μας σχετικά με την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην ενεργειακή τους μετάβαση, υπερβαίνοντας ακόμη και τις προσδοκίες τους, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και οδηγώντας με βιώσιμο τρόπο την αλλαγή», πρόσθεσε.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024