Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» - Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

Χαρίτσης: Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» – Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

Το δημογραφικό και η στεγαστική κρίση απαιτούν ολοκληρωμένες πολιτικές και όχι «αποσπασματικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης

Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για «επικοινωνιακή διαχείριση» και υποστηρίζοντας πως ωφελεί «πολύ λίγους» δικαιούχους.

«Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ‘Σπίτι Μου’ ως μία από τις ‘επιτυχημένες’ δράσεις της κυβέρνησής του. Σήμερα οι ίδιοι οι υπουργοί του τον διαψεύδουν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Όπως αναφέρει, «ο υφυπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα εντέλει αφορά πολύ λίγους, με τους ωφελούμενους να μην ξεπερνούν τις 10.000. Παράλληλα, έβαλε τέλος και στις ελπίδες να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να υλοποιηθεί νέος κύκλος στο πρόγραμμα, επικαλούμενος δημοσιονομική στενότητα».

«Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει επιτέλους την επικοινωνιακή διαχείριση»

«Το υπουργείο επιβεβαιώνει ουσιαστικά όσα επισημάναμε σε πρόσφατη κοινοβουλευτική μας ερώτηση. Ότι παρά τις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση σε χιλιάδες νέους και νέα ζευγάρια για την απόκτηση κατοικίας μέσω επιδοτούμενων και χαμηλότοκων δανείων, τα αποτελέσματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απογοητευτικά: μικρός αριθμός ωφελούμενων, κακός σχεδιασμός και δυσλειτουργίες ακόμα και για όσους έχουν λάβει την απαιτούμενη τραπεζική έγκριση», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

Τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, επισημαίνει πως «τη στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν το μεγαλύτερο – μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ – ποσοστό του εισοδήματός τους για ενοίκιο, η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής καλπάζει και η δημογραφική κρίση απειλεί την κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει επιτέλους την επικοινωνιακή διαχείριση και να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική, όπως αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Και αναφέρεται σε «ένα νέο νόμο – πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη, αύξηση της επιδότησης ενοικίου για νέες/νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών, έλεγχο της δραστηριότητας βραχυχρόνιας μίσθωσης με ταυτόχρονη ενίσχυση της μακροχρόνιας, δημιουργία Τράπεζας Στέγης, ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με περισσότερους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Μέτρα απολύτως αναγκαία, πριν να είναι πολύ αργά», τονίζει καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024