Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οικονομική ενίσχυση στους πρωτοετείς φοιτητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Οικονομική ενίσχυση στους πρωτοετείς φοιτητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

250 ευρώ σε κάθε πρωτοετή φοιτητή.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υλοποιεί για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα οικονομικής εφάπαξ ενίσχυσης σε φοιτητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της δράσης είναι η εφάπαξ παροχή διατακτικών σίτισης αξίας 250 ευρώ σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, που είναι μέλη οικογενειών της Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Περιφερειάρχης: «Καλύπτουμε μέρος των εξόδων»

«Προχωρούμε για τέταρτη χρονιά στην υλοποίηση μιας εκ των σημαντικότερων δράσεων, η οποία απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος μας να καλύψουμε μέρος των εξόδων στο νέο τους ξεκίνημα. Να στηρίξουμε -κατά το δυνατόν- τους νέους μας φοιτητές, που κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Για αιτήσεις ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η οικονομική ενίσχυση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου τόσο τα είδη πρώτης ανάγκης όσο φυσικά και το κόστος ενοικίασης σπιτιού για τους φοιτητές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά και πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες. Η δράση της περιφέρειας είναι προς την σωστή κατεύθυνση, δεν θα λύσει το πρόβλημα προφανώς, αλλά είναι περισσότερη από το τίποτα.  Σημαντική είναι και η συνεισφορά των Δήμων που αποστέλλουν κάποιοι εξ αυτών τρόφιμα σε μηνιαία βάση στους φοιτητές του Δήμου που φοιτούν εκτός της περιοχής τους.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024