Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πρόστιμο 1.000 δολαρίων σε βουλευτή - Ενεργοποίησε συναγερμό στο Κογκρέσο για να καθυστερήσει ψηφοφορία

ΗΠΑ: Πρόστιμο 1.000 δολαρίων σε βουλευτή – Ενεργοποίησε συναγερμό στο Κογκρέσο για να καθυστερήσει ψηφοφορία

Ο βουλευτής είπε στο δικαστήριο ότι βιαζόταν να φτάσει στην αίθουσα για να ψηφίσει νομοσχέδιο και σήμανε τον συναγερμό επειδή δεν... μπορούσε να ανοίξει μια πόρτα

Ένας Δημοκρατικός βουλευτής των ΗΠΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο, αφού παραδέχτηκε ότι ενεργοποίησε εκουσίως τον συναγερμό στο Κογκρέσο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο την ώρα που επρόκειτο να διεξαχθεί μια κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο Τζαμάλ Μπόουμαν ομολόγησε την πράξη του ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσιγκτον και δέχτηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων.

Επίσης, θα γράψει μια επιστολή συγγνώμης προς τις δυνάμεις ασφαλείας, με αντάλλαγμα την απόσυρση της δίωξης σε βάρος του.

Ο Μπόουμαν είναι γνωστός για τις προοδευτικές αντιλήψεις του και τους διαξιφισμούς του με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο

Ο 47χρονος Μπόουμαν, που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη, είναι πρώην διευθυντής σχολείου. Είπε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου βιαζόταν να φτάσει στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να ψηφίσει το νομοσχέδιο, με το οποίο θα απομακρυνόταν το ενδεχόμενο παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους, και σήμανε τον συναγερμό επειδή δεν… μπορούσε να ανοίξει μια πόρτα.

Τον «έπιασαν» οι κάμερες

Οι ενέργειες του Μπόουμαν καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, ενώ το κτίριο εκκενώθηκε για μία ώρα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή, τον κατηγόρησαν ότι ήθελε να εμποδίσει την ψηφοφορία και σκοπεύουν να τον απομακρύνουν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες μετέχει.

Ο Μπόουμαν είναι γνωστός για τις προοδευτικές αντιλήψεις του και τους διαξιφισμούς του με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

Όπως είπε, τον ικανοποιεί το γεγονός ότι η αστυνομία έκρινε πως «δεν παρεμπόδισε, ούτε σκόπευε να παρεμποδίσει» τη λειτουργία της αμερικανικής Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024