Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Όταν σέρφερ δέχθηκε επίθεση από φάλαινα

Αυστραλία: Όταν σέρφερ δέχθηκε επίθεση από φάλαινα

«Νόμιζα ότι είχα τελειώσει» είπε ο 55χρονος σέρφερ που ήρθε αντιμέτωπος με μία φάλαινα

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο Αυστραλός σέρφερ, Τζέισον Μπριν, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με μία φάλαινα. Όπως αναφέρει και ο ίδιος από θαύμα ζει, καθώς τον βύθισε κάτι από το νερό.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας 55χρονος κάτοικος του Νιούπορτ έκανε σερφ στην παραλία Mona Vale, όταν ξαφνικά μία φάλαινα πετάχτηκε από το νερό και προσγειώθηκε πάνω του, βυθίζοντας τον περίπου 20 με 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Τι ανέφερε ο σέρφερ

Το πλάνα που καταγράφηκαν από την κάμερα που είχε πάνω του ο Μπριν, τον δείχνουν να κάνει σερφ, όταν, ξαφνικά, η φάλαινα σκάει δίπλα του, τον αναποδογυρίζει και τον βυθίζει μέσα στο νερό.

Η κατάσταση όμως έγινε ακόμα δυσκολότερη για εκείνον, καθώς όταν συγκρούστηκε, η φάλαινα αγκίστρωσε το λουρί του Μπριν και τον έσυρε κάτω από το νερό.  «Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον με βύθισε πολλά μέτρα κάτω από το νερό.

Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει μέχρι που έσπασε το λουρί και σιγά σιγά βγήκα στην επιφάνεια της θάλασσας», είπε ο Μπριν. Ο Αυστραλός λέει πως είναι πολύ τυχερός που ζει γιατί: «Αν η φάλαινα είχε πεταλίδες στο σώμα της, θα με είχε ξεσκίσει, επειδή ήταν δίπλα μου όλη την ώρα».

Την ώρα που έκανε σερφ συγκρούστηκε με μία φάλαινα

Ο σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από την φάλαινα όταν έκανε windsurfing

Περαστικός απαθανάτισε το περιστατικό

Φυσικά, το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός περαστικού που το τράβηξε με την κάμερα του. Ο ίδιος αναφέρει ότι «Ήθελα να συνεχίσω να κινηματογραφώ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να είχε μόλις πεθάνει, οπότε σταμάτησα και κάλεσα βοήθεια».

Ευτυχώς, ο Αυστραλός σέρφερ κατόρθωσε να βγει χωρίς ούτε μία γρατζούνια, αν αναλογιστεί κανείς ότι η φάλαινα από την οποία δέχτηκε επίθεση είναι από τα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέφτει θύμα επίθεσης φάλαινας. Το περασμένο καλοκαίρι, μια φάλαινα χτύπησε ένα σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανέναν από τους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ελ Κααμπί: «Ήρθαμε για νίκη, το πιστεύαμε και κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο που όπως τόνισε πίστευαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024