Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη δικαστική αίθουσα συνεχίζεται σήμερα το ντέρμπι των Αιωνίων

Στη δικαστική αίθουσα συνεχίζεται σήμερα το ντέρμπι των Αιωνίων

Η τύχη του ντέρμπι της Κυριακής θα κριθεί στην αίθουσα του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League

Στην αίθουσα του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League μεταφέρεται το πρωί (10.30) το ντέρμπι των Αιωνίων.

Και επιβεβαιωμένα πλέον θα είναι όλοι εκεί. Ο Ολυμπιακός προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της πρωτοδίκη, Αντιγόνης Σταμολέκα, έχοντας να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο. Ο Παναθηναϊκός – με έννομο συμφέρον – προκειμένου να κερδίσει το ματς στα χαρτιά.

Ναι, από χθες το μεσημέρι είναι επίσημο πλέον. Οι Πράσινοι θα παραστούν στην εκδίκαση μέσω «κύριας παρέμβασης» επιδιώκοντας τον «μηδενισμό» των Ερυθρόλευκων, άρα και το τρίποντο της νίκης στον… λογαριασμό τους. Αν έχει «τύχη» αυτή η απόπειρα, ή αν η «έδρα» έστω θα δεχτεί την παρέμβασή τους – κάτι που δεν είναι τόσο απλό – είναι κάτι που θα φανεί σήμερα.

Προς το παρόν χθες, οι περισσότεροι στέκονταν στην προ οκτώ μηνών ανακοίνωσή τους με αφορμή μια αντίστοιχη ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια – και μια κροτίδα που έσκασε κάποια μέτρα μακριά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. «Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές» απαντούσαν στον ισχυρισμό της ΑΕΚ πως «ο Μπρινιόλι θα μπορούσε να παραστήσει τον τραυματία και να κρινόταν έτσι το ματς»…

Το κατηγορητήριο

Ο Ολυμπιακός έχει κληθεί «επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’, 2 περ. α’, β’ ιι, 3 περ. Ι α’, ε’, ΙΙ περ.β, ΙΙΙ, 4 περ. α’ , παρ.6 περ. β, δ, στ, του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ.3 περ. ΙΙ του ΚΑΠ». Με βάση τα άρθρα της κλήσης απειλείται από την επιβολή προστίμου (30.000 – 150.000 ευρώ) ως το να χάσει το ματς στα χαρτιά (0-3), να του αφαιρεθεί ένας βαθμός (από τους 19 που έχει κερδίσει ως τώρα στο γήπεδο) και να τιμωρηθεί η έδρα του (2 – 4 αγωνιστικές).

Με βάση το φύλλο αγώνα όμως αλλά και την ιατρική γνωμάτευση αναφορικά με το τι συνέβη την Κυριακή με τον Χουάνκαρ, το επικρατέστερο σενάριο είναι πάντα η επανέναρξη του ματς από το σημείο που διακόπηκε. Να παιχθεί δηλαδή το παιχνίδι από το 49΄ και πέρα (πιθανόν κεκλεισμένων των θυρών).

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Σε αυτό το σημείο, πάντως, θα πρέπει να έχουμε κατά νου κάτι ακόμη. Την Τρίτη ο Σταύρος Μάνταλος (!) εμφανίζονταν να αναζητά τον Φάμπιο Μαρέσκα προκειμένου ο Ιταλός να προχωρήσει σε κάποιες επιπλέον διευκρινίσεις για όσα έγιναν στο ντέρμπι.

Χθες λοιπόν δόθηκαν στη δημοσιότητα όντως κάποιες απαντήσεις του Ιταλού στις ερωτήσεις που προφανώς έγιναν από την «έδρα».

Εχει σημασία αυτή η επισήμανση, διότι κάποιοι επέλεξαν να παρουσιάσουν τις συγκεκριμένες θέσεις του ως «συμπληρωματική έκθεση». Δεν είναι. Δεν μπορεί να είναι από τη στιγμή που η σχετική διαδικασία έχει ισχύ μόνο για 24 ώρες μετά το κλείσιμο κάποιου φύλλου αγώνα.

Οπως και να έχει, ο Μαρέσκα αναφέρει πως η οριστική διακοπή του ντέρμπι οφείλεται σε τρεις λόγους:

«1) Στην αναποφασιστικότητα του γιατρού, ο οποίος, αν και ρωτήθηκε πολλές φορές να προσδιορίσει την κατάσταση του παίκτη Νο3 του Παναθηναϊκού (Χουάνκαρ), δεν εξέφρασε την άποψή του είτε για την επανέναρξη είτε για την οριστική διακοπή του αγώνα.

2) Στο γεγονός ότι οι παράγοντες και των δύο συλλόγων πίεζαν συνεχώς τον γιατρό του αγώνα Χρήστο Γώγο μπροστά μου και μπροστά στους δύο εκπροσώπους της Super League να αποφασίσει για το ένα ή το άλλο, ζητώντας του πολλές φορές να αλλάξει αυτό που έγραφε.

3) Στο γεγονός ότι είχαν ήδη περάσει περισσότερες από δύο ώρες και 20 λεπτά από τη στιγμή της προσωρινής διακοπής, κάτι που σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη ο παίκτης No3 του Παναθηναϊκού».

Γώγος: «Αποκλείεται»

Τι έγραψε ο ίδιος την Κυριακή στο φύλλο αγώνα; Πως «γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξαναρχίσει ο αγώνας».

Γιατί; Διότι ο γιατρός του αγώνα «Δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού (σ.σ. Χουάνκαρ) ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο. Αρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα»!

Και μιας και ο λόγος (και) για τον γιατρό του αγώνα; Χθες ο Χρήστος Γώγος ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή (ART tv). Σε αυτή λοιπόν υποστήριξε, ότι έπειτα από όσα συνέβησαν την Κυριακή με τον Χουάνκαρ, αλλά και τη διακομιδή του Ισπανού σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε «διάσειση λαβυρίνθου», τηλεφώνησε σε κορυφαίο νευροχειρουργό (καθηγητή κ. Στράντζαλη).

«Τον ρώτησα αν μπορεί ο Χουάνκαρ να έχει υποστεί όντως μια τέτοια ζημιά. Με ρώτησε αν υπάρχει κάκωση και του είπα όχι. Τότε με τη σειρά του μου εξήγησε πως αποκλείεται».

Premium εκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024