Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η πράξη γενναιότητας του Ολυμπιακού που στέλνει ηχηρό μήνυμα

Η πράξη γενναιότητας του Ολυμπιακού που στέλνει ηχηρό μήνυμα

Οχι επειδή βάζει στο στόχαστρο τον θερμόαιμο οπαδό, άλλωστε είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Tην Πέμπτη θα εκδικαστεί η διακοπή στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό με τους «ερυθρόλευκους» να είναι κατηγορούμενοι για όσα έγιναν στο γήπεδο Καραϊσκάκη το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος και το νομικό του επιτελείο έχει ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή, σχετικά με την κροτίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Ωστόσο, παρότι θεωρητικά ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο, δεν δίστασε να ενημερώσει δύο 24ώρα πριν από την εκδίκαση της έφεσης, ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες για να εντοπιστεί αυτός που πέταξε την κροτίδα, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα, αλλά και μαρτυρίες φιλάθλων που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο την προηγούμενη Κυριακή.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δε θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές και στον συγκεκριμένο θα απαγορευτεί δια βίου η είσοδος στο Γ. Καραϊσκάκης», ήταν η σχετική ενημέρωση.

Η απόφαση του Ολυμπιακού να κυνηγήσει τον υπαίτιο της διακοπής αποτελεί πράξη γενναιότητας και θα εξηγήσω γιατί. Οχι επειδή βάζει στο στόχαστρο τον θερμόαιμο οπαδό, άλλωστε είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Το ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 2005 ο Ντέμης Νικολαϊδης όταν αποκάλυψε την ταυτότητα δύο χούλιγκαν για τα επεισόδια στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και μάλιστα στοχοποιήθηκε τότε από τους οργανωμένους. Από τότε φυσικά το έκαναν και άλλες ομάδες…

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που κάποια ΠΑΕ ανακοινώνει ότι αναζητεί έναν οπαδό που έριξε κροτίδα ή προκάλεσε επεισόδια, παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι συνέβη κάτι επιλήψιμο στο γήπεδο, πριν την εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ούτε κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, ούτε υπεκφεύγουν. Με την ενημέρωση ότι αναζητούν το συγκεκριμένο άτομο, παραδέχονται ότι έπεσε κροτίδα μέσα στο γήπεδο και αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, παρότι γνωρίζουν ότι μπορεί να τιμωρηθούν. Και το κάνουν με παρρησία πριν βρεθούν ενώπιον της πρωτοδίκου που θα εκδικάσει την υπόθεση.

Οσες φορές, κάποιες ομάδες έχουν στοχοποιήσει ταραξία οπαδό τους, έχει γίνει μετά εορτής και αφού φυσικά χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής ποινής. Ακόμα και η ΑΕΚ που ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο σε έναν άνδρα που έριξε φωτοβολίες στην περσινή φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν κινδύνευε τότε να τιμωρηθεί.

Πέρα από τη γενναιότητα της πράξης, ο Ολυμπιακός στέλνει και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους οπαδούς του, ότι στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές δεν θα περνούν απαρατήρητες. Είναι κάτι που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι σύλλογοι στη Super League προκειμένου να εξαλειφθούν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα.

Μόνο αν αναλάβουν δράση οι ομάδες μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Διαφορετικά, κάθε Σαββατοκύριακο τα ίδια θα γίνονται και μετά από τυχόν ακρότητες, πάλι τα ίδια θα λέμε…

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα

«Εισιτήρια μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα, τα εκδοτήρια και το ticketmaster», αναφέρει η ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024