Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
(Ξανα)παίζονται πολλά…

(Ξανα)παίζονται πολλά…

Αλλη μια… κρίσιμη εβδομάδα. Οπως (σχεδόν) όλες μέσα στον χρόνο…

Άλλη μια… κρίσιμη εβδομάδα. Όπως (σχεδόν) όλες μέσα στον χρόνο. Κρίσιμη για τις ομάδες μας στα Κύπελλα Ευρώπης. Τρίτη αγωνιστική σε Γιουρόπα και Κόνφερενς και οι τέσσερις εκπρόσωποί μας θα καταλάβουν πού βαδίζουν σχετικά με την πρόκρισή τους ή όχι στην επόμενη φάση. Λίγες μέρες μετά θα παίξουν και κρίσιμα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για τις ομάδες μας στα Κύπελλα Ευρώπης

Ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και… μάχη της Κρήτης ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό. Συν τα υπόλοιπα. Κρίσιμη για την εκδίκαση του ντέρμπι των Αιωνίων που έμεινε στη μέση και ο αθλητικός δικαστής θα πρέπει – πρωτοβάθμια – να αποφασίσει για την τύχη (δίχως να προκαλέσει σκάνδαλο με την απόφασή του).

Κρίσιμη στην Ευρωλίγκα αφού οι Αιώνιοι δεν έχουν περιθώρια (όσο και αν είναι νωρίς) για απώλειες. Ειδικά τώρα που ο μεν Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές και ο Παναθηναϊκός την Μπασκόνια.

Κρίσιμη και για το ποιος θα πάρει τη φετινή «Χρυσή Μπάλα». Πολλές οι συζητήσεις για ποιος θα ψηφίσει ποιον. Την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι θα γίνει γνωστός ο φετινός νικητής. Μια διαφορά: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής δεν θα είναι για την ημερολογιακή χρονιά, αλλά για την αγωνιστική. Από φέτος θα κρίνεται ο καλύτερος από τον Αύγουστο του 2022 ως τον Ιούλιο του 2023. Συνεπώς θα μετρήσει και το Μουντιάλ του Κατάρ.

Για τον λόγο αυτό φαβορί για τους ειδικούς είναι ο Λίο Μέσι που στέφθηκε και πρωταθλητής κόσμου με την Αργεντινή. Βασικός του αντίπαλος είναι ο Ερλινγκ Χάαλαντ που σάρωσε τα πάντα με τη Μάντσεστερ Σίτι σε Πρέμιερ και Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μετράει πια ούτε η καριέρα του κάθε παίκτη ως τώρα παρά μόνο ό,τι έχει καταφέρει την αγωνιστική χρονιά. Το France Football δημοσίευσε ήδη τους 30 υποψηφίους του τρέχοντος έτους, σε μια λίστα που περιλαμβάνει τους προαναφερθέντες Λιονέλ Μέσι, Ερλινγκ Χάαλαντ, συν τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Ισπανό Ρόντρι.

Από αυτή τη λίστα, για να επιλέξει τον νικητή, μια κριτική επιτροπή 170 εξειδικευμένων δημοσιογράφων, ένας για κάθε χώρα που συνδέεται με τη FIFA, θα επιλέξει πέντε παίκτες με βαθμολογία 6, 4, 3, 2 και 1 πόντους. Το κριτήριο 1 εστιάζει στην ατομική απόδοση του παίκτη. Το κριτήριο 2 θα είναι η συλλογική απόδοση και το κριτήριο νούμερο 3 θα αναφέρεται στην κλάση του παίκτη και στην αίσθησή του για το fair play. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε περισσότερα. Μέρες κρίσιμες. Παντού και για όλους.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024