Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το δάσος «πλησιάζει» το ιστορικό κέντρο της Θήβας

Το δάσος «πλησιάζει» το ιστορικό κέντρο της Θήβας

Ένταξη της πράξης με τίτλο : «Παρεμβάσεις σύνδεσης Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Θήβας με το περιαστικό Δάσος του Μοσχοποδίου» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Ένα νέο τοπόσημο αναμένεται να δημιουργηθεί στη Θήβα, όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση του περιαστικού δάσους Μοσχοποδίου με το ιστορικό κέντρο.

Άλλωστε, το έργο εντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η πράξη με τίτλο : «Παρεμβάσεις σύνδεσης Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Θήβας με το περιαστικό Δάσος του Μοσχοποδίου» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» συνολικής δημόσιας δαπάνης ποσού 1.967.800,00 € εκ των οποίων το ποσό των 1.645.000,00 € συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το υπολειπόμενο ποσό θα καλυφθεί από Ιδία Συμμετοχή του ΔΘ.

Η προαναφερόμενη πράξη ήταν ήδη ενταγμένη στο ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και για διαχειριστικούς λόγους όπως ακριβώς είχε εγκριθεί μεταφέρθηκε στο Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2021-2027.

Τι θα γίνει

Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης αποτελεί η αναδιαμόρφωση τμήματος της υφιστάμενης οδού μήκους 2,00 περίπου χιλιομέτρων που οδηγεί από το ιστορικό κέντρο Θηβών στο λόφο Μοσχοποδίου, ώστε να αποτελέσει διαδρομή πολιτισμού και αναψυχής προσβάσιμη και φιλική στους περιπατητές. Στην διαδρομή αυτή αναμένεται να υπάρχει πρόβλεψη για ομαλή προσβασιμότητα όλων καθώς και να περιλαμβάνονται σημεία ανάπαυσης για τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων σε σχετική δήλωσή του επεσήμανε ότι ένας ακόμη οραματισμός για τη βελτίωση του βιώματος της πόλης μας μπαίνει σε τροχιά εκπλήρωσης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να συνδεθεί με το Μοσχοπόδι τόσο για λόγους συμβολικούς όσο και αισθητικούς».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024