Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε βοηθά ο αφυγραντήρας να εξοικονομήσεις ενέργεια;

Σε βοηθά ο αφυγραντήρας να εξοικονομήσεις ενέργεια;

Αν χρησιμοποιείτε σωστά τη συσκευή σας μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερη ενέργεια και χρήματα.

Ένας αφυγραντήρας μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι αυξάνοντας παράλληλα τη συνολική ενεργειακή απόδοση.

Η χρήση αφυγραντήρα για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους είναι μια δοκιμασμένη και πολύ γνωστή μέθοδος, η οποία έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ενεργειακά αποδοτική.

Αλλά ίσως να αναρωτιέστε, οι αφυγραντήρες καταναλώνουν πολύ ρεύμα;

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο χειμώνας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν πρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια, χωρίς να εκτινάξετε στα ύψη τους λογαριασμούς ρεύματος.

Και ποιος είναι αυτός  άλλωστε που δεν ενδιαφέρεται να κερδίσει ενέργεια και χρήματα; Κανείς…

Ο υγρός αέρας είναι πολύ πιο δύσκολο να θερμανθεί από ότι ο ξηρός και η υψηλή υγρασία κάνει το σπίτι ψυχρό και παγωμένο. Η υγρασία, επίσης, επιδεινώνει τα προβλήματα υγείας και αυτό είναι ακόμη ένα πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Δεδομένου δε ότι οι εταιρείες ενέργειας αυξάνουν διαρκώς τις τιμές τους, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η καταπολέμηση της υγρασίας θα τους βοηθήσει να μειώσουν την κατανάλωσή τους.

Ο αφυγραντήρας είναι ο πιο ενεργειακά αποδοτικός τρόπος για να στεγνώσετε τα ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να αποφύγετε προβλήματα υγρασίας και μούχλας. Είναι επίσης η κατάλληλη συσκευή για να έχετε μια άνετη θερμοκρασία στο σπίτι με ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος.

Aν και ένας αφυγραντήρας χρησιμοποιεί ενέργεια, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στο σπίτι σας εξισορροπώντας τα επίπεδα υγρασίας, βελτιώνοντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και επιτρέποντας στο σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Πώς θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον αφυγραντήρα σας

Αν χρησιμοποιείτε σωστά τη συσκευή σας μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερη ενέργεια και χρήματα.

Πώς θα το πετύχετε αυτό;

Αλλάξετε τις ρυθμίσεις: Αρχικά θα πρέπει να ρυθμίσετε τον αφυγραντήρα σας να λειτουργεί σε συνεχή υψηλή ρύθμιση μέχρι η υγρασία να πέσει σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Στη συνέχεια, αλλάξτε τη ρύθμιση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και αφήστε το σε λειτουργία.

Τακτικός καθαρισμός: Ο αέρας που διέρχεται τα πηνία μπορεί να αφήνει σκόνη και μικροσωματίδια, τα οποία σε βάθος χρόνου δυσχεραίνουν την λειτουργία της συσκευής, καθιστώντας την λιγότερο αποτελεσματική τόσο σε απόδοση, όσο και σε οικονομία. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά Για να αποφευχθεί αυτό και για να μην αποτελεί πρόβλημα, θα πρέπει να καθαρίζεις τα πηνία ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ηλεκτρική σκούπα και τα πηνία του με μια ηλεκτρική σκούπα.

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα: Κρατήστε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες προκειμένου η μονάδα να λειτουργήσει σωστά καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια αφού «προσπαθεί» λιγότερο να αφυγράνει την ατμόσφαιρα.

Διάλεξε τον κατάλληλο αφυγραντήρα: Είναι σημαντικό ο αφυγραντήρας που θα διαλέξετε, να είναι ο κατάλληλος για τα τετραγωνικά του χώρου που θέλετε να καλύψετε. Στην αγορά θα βρείτε πολλά μοντέλα υψηλής ενεργειακής απόδοσης προκειμένου να πετύχετε την λιγότερη δυνατή κατανάλωση, όπως για παράδειγμα ο αφυγραντήρας Puredry Sophia.

Με μοναδική design σχεδίαση, 2 σε 1 αφυγραντήρας και καθαριστής αέρα, εξοικονομεί χρήματα από τα έξοδα λειτουργίας κρατώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας ρεύματος όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση ρεύματος με την έξυπνη λειτουργία Save Energy. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα μόλις ρίξει τα επίπεδα σχετικής υγρασίας του χώρου στα επιθυμητά.

Τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα όπως και πολλούς άλλους θα τους βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας.

Κάντε τις αγορές σας εύκολα και με ένα κλικ και η πλατφόρμα θα φροντίσει ώστε ο νέος σας αφυγραντήρας να φτάσει στην πόρτα σας έγκαιρα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024