Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αφυγραντήρας: Ποιον χρειάζεσαι με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού σου

Αφυγραντήρας: Ποιον χρειάζεσαι με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού σου

Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν υψηλή υγρασία σε ένα σπίτι

Εάν παρατηρήσετε ότι ο αέρας είναι υγρός ή σας είναι δύσκολο να αναπνεύσετε μέσα στο σπίτι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα επίπεδα υγρασίας να είναι πολύ υψηλά.

Η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία, ειδικά σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού. Και η μούχλα μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν υψηλή υγρασία σε ένα σπίτι, όπως θολά παράθυρα ή πόρτες, συσσώρευση υγρασίας στους τοίχους ή τις οροφές, ανάπτυξη μούχλας σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Αν έχετε δει αυτά τα σημάδια, τότε σίγουρα θα πρέπει να προσθέσετε στη ζωή σας έναν αφυγραντήρα που θα σας προσφέρει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον χωρίς υγρασία.

Οι αφυγραντήρες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και η επιλογή του σωστού μεγέθους εξαρτάται από τη χωρητικότητα της δεξαμενής, το μέγεθος του δωματίου, το μέγεθος του αφυγραντήρα και το επίπεδο υγρασίας στον αέρα.

Καθορίστε το «Γιατί» σας

Πρώτα, καθορίστε γιατί χρειάζεστε έναν αφυγραντήρα. Χρειάζεστε έναν για όλο το σπίτι ή μια φορητή μονάδα για συγκεκριμένα δωμάτια; Χρειάζεται να στεγνώσετε το νερό που συσσωρεύεται σε τοίχο ή στέγη ή απλά θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο; Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές στη συσκευή που είναι η πιο αποτελεσματική για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Τύποι αφυγραντήρα

Τρεις είναι οι βασικοί τύποι αφρυγραντήρων: Με συμπιεστή, με Ζεόλιθο (Desiccant) και οι θερμοηλεκτρικοί (Peltier).

Οι τελευταίοι προορίζονται κυρίως για την αφύγρανση πολύ μικρών χώρων όπως οι ντουλάπες ενώ στην αγορά μπορεί να βρείτε και αφυγραντήρες φυσικής απορρόφησης αλλά δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι, μιας και η απόδοσή τους είναι περιορισμένοι.

Σωστή μέτρηση

Ως μονάδα μέτρησης της αφύγρανσης έχουν οριστεί τα λίτρα νερού που μπορούν να απορροφηθούν από τον αέρα και να συλλεχθούν εντός ενός εικοσιτετράωρου (lt/24h). Η απόδοση του αφυγραντήρα προσδιορίζεται με βάση τη δυνατότητα άντλησης του αέρα ανά ώρα, ανά τετραγωνικό μέτρο (m2) για κατοικίες με σταθερό ύψος 2,8-3 μέτρα.

Ένας εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού είναι βάσει του όγκου ενός χώρου (κυβικά μέτρα). Ο όγκος του χώρου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τα τετραγωνικά της επιφάνειας με το ύψος του.

Τύπος δεξαμενής

Η συχνότητα με την οποία θα χρειαστεί να αδειάσει η δεξαμενή εξαρτάται από τη χωρητικότητα της δεξαμενής, το μέγεθος του δωματίου και τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος.

Εάν το σπίτι αντιμετωπίζει μόνο ήπια προβλήματα υγρασίας ή εάν ο αφυγραντήρας θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα μικρό δωμάτιο, τότε η μονάδα δεν χρειάζεται να έχει μια τεράστια δεξαμενή συλλογής νερού. Ωστόσο, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα σε ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια του σπιτιού ή τα επίπεδα υγρασίας περιβάλλοντος τείνουν να υπερβαίνουν το 80%, τότε συνιστάται να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα με δεξαμενή μεγάλης χωρητικότητας.

Αν λοιπόν ψάχνετε και εσείς τον κατάλληλο αφυγραντήρα για το σπίτι σας τότε δεν έχετε παρά μπείτε στο SHOPFLIX.gr και να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει για τον δικό σας χώρο.

Στην πλατφόρμα θα βρείτε τα πάντα για το σπίτι σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές και όλα θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024