Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Κυβέρνηση άραγε είδε τι έγινε στο Καραϊσκάκη;

Η Κυβέρνηση άραγε είδε τι έγινε στο Καραϊσκάκη;

Κι ενώ ο χώρος του ποδοσφαίρου μιλά και ψάχνεται, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή στην ελληνική Κυβέρνηση

Δύο ημέρες μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και οι ευθύνες για τη διακοπή πάνε μπαλάκι από τη μία ομάδα στην άλλη, εν μέσω διαιτητών, γιατρών και κάθε άλλου παράγοντα που εμπλεκόταν στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου παραμένει διχασμένος εάν έπρεπε να γίνει η διακοπή, εάν ήταν σωστό που αποχώρησε ο Παναθηναϊκός, εάν η κροτίδα επηρέασε τον Χουάνκαρ, εάν έπεσε κοντά ή μακριά του και πολλά άλλα που βιώνουμε από το βράδυ της Κυριακής.

Κι ενώ ο χώρος του ποδοσφαίρου μιλά και ψάχνεται, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή στην ελληνική Κυβέρνηση. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δεν έχει κάνει καμία δημόσια αναφορά ή τοποθέτηση για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Και μπορεί να μην είναι τόσο λαλίστατος όσο ο προκάτοχος του Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η σιγή για τα τεκταινόμενα στο ντέρμπι που πρόσθεσαν μία ακόμα πληγή στο ταλαιπωρημένο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι φανερό, ότι τόσο αυτός όσο και στο σύνολο της η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν θέση. Επιλέγουν το ρόλο του παρατηρητή που είναι και ο πιο… αναίμακτος και χωρίς κανένα πολιτικό κόστος ή ζημιά.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δεν έχει κάνει καμία δημόσια αναφορά ή τοποθέτηση για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη

Ο Υπουργός, σκεφτόμενος διπλωματικά, σίγουρα δεν θέλει να βάλει απέναντι του, είτε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού, που αποτελούν και την πλειοψηφία στον οπαδικό κόσμο της Ελλάδας.

Σου λέει εάν μιλήσω, θα πρέπει να πάρω θέση και εάν πάρω θέση, είτε οι μεν, είτε οι δε, θα με βάλουν απέναντι τους. Επομένως, η σιωπή παραμένει η καλύτερη και πιο ανώδυνη επιλογή!

Ωστόσο, πολιτικός ή και Υπουργός δεν γίνεσαι μόνο για τα εύκολα, αλλά κυρίως για τα δύσκολα, για τη στιγμή που πρέπει να διαχειριστείς μία «καυτή πατάτα».  Και η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαχρονικά μία «καυτή πατάτα».

Η σιωπή γίνεται ακόμα πιο εκκωφαντική, όταν θυμόμαστε ότι στις 16 Αυγούστου, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ανακοινώθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και την πάταξη του χουλιγκανισμού. Μέσα σε αυτά ήταν και η απόφαση ότι η αστυνομία θα έχει τον ουσιαστικό έλεγχο στην είσοδο των φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων. Ελεγχος που μάλλον δεν έγινε στο φαληρικό γήπεδο ή έγινε χωρίς αποτέλεσμα και τελικά εισχώρησε το άτομο με τις κροτίδες που προκάλεσαν τη διακοπή του ματς των «αιωνίων» αντιπάλων.

Είναι φανερό λοιπόν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να βρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το συγκεκριμένο χώρο. Γιατί κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει μέτωπα με τις μεγάλες ομάδες και τους οπαδούς τους, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ψηφοφόροι.

Νόμοι υπάρχουν, αποφάσεις έχουν ληφθεί αλλά κανείς δεν εφαρμόζει τίποτα και επαναλαμβάνονται διαχρονικά οι ίδιες αδιέξοδες συζητήσεις και επισημάνσεις

Κι αν κάτι μένει από το ματς της Κυριακής, είναι ότι η διακοπή επισκίασε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, τουλάχιστον μέχρι το λεπτό που παιζόταν μπάλα.

Ο μεγάλος χαμένος είναι το ίδιο το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς όλοι θα θυμόμαστε τον συγκεκριμένο αγώνα για τους λάθος λόγους και όχι για το ποδόσφαιρο που παίχθηκε και ήταν αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας των δύο ομάδων!

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024