Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Σχεδιάζει βοήθεια 50 δισ. ευρώ για τις βιομηχανίες της

Γερμανία: Σχεδιάζει βοήθεια 50 δισ. ευρώ για τις βιομηχανίες της

Ενόψει του υψηλού ενεργειακού κόστους

Η Γερμανία σχεδιάζει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ώστε να βοηθήσει τις βιομηχανίες και επιχειρήσεις της να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από το σχέδιο, ανέφερε το υπουργείο σε έγγραφο στρατηγικής 60 σελίδων που είδε το Reuters.

Βιομηχανική παραγωγή

Η κίνηση είναι μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να στηρίξει την εγχώρια βιομηχανία ενόψει του υψηλού ενεργειακού κόστους και την κατάρτιση προγραμμάτων κινήτρων σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ευημερία της Γερμανίας συνδέεται στενά με τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία έχει ανακοπεί από τις υψηλές τιμές ενέργειας από τότε που η Ρωσία περιόρισε τις προμήθειες φυσικού αερίου ως αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η Γερμανία έχει μακρά παράδοση ως μια ισχυρή βιομηχανική χώρα. Θέλω να παραμείνει έτσι»,  δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck σε εφημερίδα.   Προέτρεψε επίσης για μια γρήγορη συμφωνία μειωμένων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για ορισμένα τμήματα της βιομηχανίας μέσω κρατικών επιδοτήσεων, μια πρόταση που έχει απορριφθεί από τον καγκελάριο Olaf Scholz.

Η κυβέρνηση εισήγαγε πέρυσι ανώτατα όρια στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου για να προστατεύσει τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά από την αύξηση των τιμών, αλλά οι εταιρείες έντασης ενέργειας στη Γερμανία αναφέρουν ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές.   Ο Habeck θα παρουσιάσει τη στρατηγική αργότερα την Τρίτη και σχεδιάζει να τη συζητήσει σε συνέδριο στο τέλος του μήνα.

Πηγή: ΟΤ 

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024