Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Επιβάτης αεροπλάνου επιχείρησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες - Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

ΗΠΑ: Επιβάτης αεροπλάνου επιχείρησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες – Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 44χρονος επιβάτης ήταν εκτός υπηρεσίας πιλότος της Alaska Airlines

Μια πτήση της Alaska Airlines με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, όταν ένας επιβάτης που καθόταν σε αναδιπλούμενη θέση μέσα στο πιλοτήριο επιχείρησε να θέσει εκτός λειτουργίας τους κινητήρες του αεροπλάνου.

Το πλήρωμα κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον απομακρύνει από το κόκπιτ

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 2059 εξετράπη της πορείας του την Κυριακή λόγω μιας «αξιόπιστης» απειλής για την ασφάλειά του, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) τόνισε σε ανακοίνωσή της προς τις αεροπορικές εταιρείες, ότι ο εν λόγω επιβάτης προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας του κινητήρες ενός αεροσκάφους Embraer 175, ενεργοποιώντας το σύστημα πυρόσβεσης. Το πλήρωμα κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον απομακρύνει από το κόκπιτ.

«Να σας ενημερώσω… Βγάλαμε από το κόκπιτ αυτόν τον τύπο που προσπάθησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες» ακούγεται να λέει ο πιλότος στον πύργο ελέγχου, σύμφωνα με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το LiveATC. «Δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο πρόβλημα εκεί πίσω. Νομίζω ότι τον περιόρισαν. Θέλουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (στο αεροδρόμιο) αμέσως μόλις προσγειωθούμε», πρόσθεσε.

Του απαγγέλθηκαν 83 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας

Σύμφωνα με το CNN, ο 44χρονος Τζόζεφ Έμερσον συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα του Πόρτλαντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες -κακουργηματικού χαρακτήρα- για 83 απόπειρα φόνου, 83 κατηγορίες για απερίσκεπτη απειλή και 1 κατηγορία για διακινδύνευση αεροσκάφους. Η εφημερίδα Seattle Times γράφει ότι ο «επιβάτης» ήταν πιλότος της Alaska Airlines, εκτός υπηρεσίας.

Η FAA διευκρίνισε, σε μια ξεχωριστή ενημέρωσή της προς τις εταιρείες σήμερα, ότι το περιστατικό αυτό «δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα τρέχοντα διεθνή γεγονότα» αλλά «είναι πάντα καλό να παραμένουμε σε επαγρύπνηση».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024