Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ - Χαμάς: Εθελοτυφλούσε η Γερμανία στον αντισημιτισμό;

Ισραήλ – Χαμάς: Εθελοτυφλούσε η Γερμανία στον αντισημιτισμό;

«Οι Εβραίοι κρύβονται και πάλι στη Γερμανία.» Το Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης για τον Αντισημιτισμό κατέγραψε 202 αντισημιτικά περιστατικά μόνο από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Στην άνοδο του αντισημιτισμού αναφέρεται το κύριο άρθρο του Spiegel και διερωτάται εάν η Γερμανία εθελοτυφλούσε τόσα χρόνια.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Οι Εβραίοι κρύβονται και πάλι στη Γερμανία. Κάποιοι κρύβουν τα ονόματά τους στα κουδούνια τους, άλλοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κάποια εστιατόρια έκλεισαν. Το Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης για τον Αντισημιτισμό κατέγραψε 202 αντισημιτικά περιστατικά στη Γερμανία μόνο από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.»

» Σε αρκετές πόλεις, πολυκατοικίες σημαδεύτηκαν με το αστέρι του Δαβίδ. Σε έναν τοίχο στη Βρέμη το γκράφιτο έγραφε: «Για κάθε σιωνιστή μια σφαίρα». Στο Μάιντς, άγνωστοι έσκισαν τη σημαία του Ισραήλ από το δημαρχείο και της έβαλαν φωτιά.

Εθελοτυφλούσαμε;

«Θα μπορούσε να αναγνωριστεί και να καταπολεμηθεί η έκταση του αντισημιτισμού μεταξύ των μεταναστών και των μουσουλμάνων στη Γερμανία; Εθελοτυφλούσαμε; Μήπως ξέφυγε κάτι από το κράτος; Και ποια θα μπορούσε να είναι η λύση;» αναφέρει το Spiegel.

Η Kölner Stadt Anzeiger γράφει για το ίδιο θέμα: «Την Κυριακή, οι φίλοι του Ισραήλ θέλουν να εκφραστούν. Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, οι διαδηλώσεις στη συνοικία Νοϊκέλν του Βερολίνου είχαν ως κοινό παρανομαστή το ξέσπασμα μίσους κατά του ισραηλινού κράτους.

Τώρα όμως θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου με σύνθημα «Αντιστάσου στην τρομοκρατία, το μίσος και τον αντισημιτισμό. Αλληλεγγύη και συμπόνοια με το Ισραήλ». Κάποιος όμως θα έπρεπε να φωνάξει: Επιτέλους! Και να ρωτήσει: Γιατί με τόση καθυστέρηση;»

Πηγή: DW

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024