Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η ομάδα «Jewish Voice for Peace» που διαμαρτυρήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο;

Ποια είναι η ομάδα «Jewish Voice for Peace» που διαμαρτυρήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο;

«Φανταζόμαστε την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων, που ξανασμίγουν με τις οικογένειες και τις κοινότητές τους».

Πρόσφατα, Αμερικανοεβραίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Σταματήστε τη γενοκτονία» γράφει ένα από τα πανό που κρατούν Αμερικανοεβραίοι, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους,την ίδια στιγμή που χιλιάδες Αμερικανοεβραίοι βρίσκονταν έξω από το Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένων πολλών ραβίνων.

Περί τίνος πρόκειται;

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης: «Η «Jewish Voice for Peace» είναι μια οργάνωση εθνικού επιπέδου που αγωνίζεται για την ελευθερία των Παλαιστινίων και για τον Ιουδαϊσμό που «βρίσκεται απέναντι» από τον Σιωνισμό.

Όπως οι προηγούμενες γενιές Εβραίων αριστερών, έτσι και εμείς αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων

Δεδομένου ότι η δεξιά παράταξη αυξάνει τη δύναμη της στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ενδεχομένως δύσκολο να καταλάβει κανείς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσει ως άτομο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσχωρήσει στην JVP καθώς θέλουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση των κρίσεων της εποχής μας και γνωρίζουν ότι η αλλαγή προϋποθέτει συλλογική δράση.

Το να είναι κάποιος μέλος μιας εθνικής οργάνωσης βάσης σημαίνει ότι συμμετέχει σε μια ομάδα χιλιάδων ανθρώπων που αγωνίζονται από κοινού για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για όλους, από τις ΗΠΑ μέχρι την Παλαιστίνη. Τα μέλη είναι η βάση του JVP, και όταν τα μέλη μας αυξάνονται, το κίνημα μεγαλώνει.

Με το να γίνει κανείς μέλος δεσμεύεται για τη συνεισφορά του στο κίνημα. Μαζί, μπορούμε να αναλάβουμε δράση – στο διαδίκτυο, στους δρόμους και στις κοινότητές μας.»

Ποιο είναι το όραμα τους;

Όπως διαβάζουμε στο εισαγωγικό τους σημείωμα: «Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο όλοι οι άνθρωποι – από τις ΗΠΑ μέχρι την Παλαιστίνη – θα ζουν με όρους ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας.

Όπως οι προηγούμενες γενιές Εβραίων αριστερών, έτσι και εμείς αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων. Θεωρούμε ότι μέσω της οργάνωσης, θα μπορέσουμε να διαλύσουμε τους θεσμούς και τις δομές που τροφοδοτούν την αδικία και θα αναπτύξουμε στη θέση τους κάτι καινούργιο, ευτυχές, όμορφο και βιώσιμο για τη ζωή.

Φανταζόμαστε τους Εβραίους Ισραηλινούς απελευθερωμένους από την καταναγκαστική βία κατά των Παλαιστινίων

Φανταζόμαστε το τσιμέντο του τείχους του Απαρτχάιντ να γίνεται θρύψαλα στο ελεύθερο παλαιστινιακό έδαφος. Φανταζόμαστε τις ισραηλινές φυλακές και τα κέντρα κράτησης να αδειάζουν και να κατεδαφίζονται. Φανταζόμαστε την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων, που ξανασμίγουν με τις οικογένειες και τις κοινότητές τους. Φανταζόμαστε τους Παλαιστίνιους – από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα – να ζουν με τα απαράβατα δικαιώματά τους σεβαστά, να χτίζουν σχολεία και νοσοκομεία και να φυτεύουν ελαιώνες με τους αναγκαίους πόρους.

Φανταζόμαστε τους Εβραίους Ισραηλινούς απελευθερωμένους από την καταναγκαστική βία κατά των Παλαιστινίων, απαλλαγμένους από την απαξίωση των άλλων, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη δική τους ανθρωπιά. Φανταζόμαστε τους Εβραίους Ισραηλινούς να ενώνονται με τους Παλαιστίνιους για να οικοδομήσουν μια δίκαιη κοινωνία, που θα έχει τις ρίζες της στην ισότητα και όχι στην επιβολή, στην αξιοπρέπεια και όχι στην κυριαρχία, στη δημοκρατία και όχι στην απαλλοτρίωση – μια κοινωνία όπου κάθε ζωή θα είναι ανεκτίμητη.

Σε ολόκληρη την Εβραϊκή Διασπορά, οραματιζόμαστε τις κοινότητες μας να αρχίζουν να «επουλώνουν» από τις απόπειρες του Σιωνιστικού κινήματος να εξασθενίσει και να σβήσει πολλές από τις ιστορίες και τις παραδόσεις της διασποράς μας. Οραματιζόμαστε την κατάργηση των εβραϊκών θεσμών που εκμεταλλεύονται το φόβο για να μας κρατήσουν σε τάξη και την εξάπλωση ανθηρών και ζωντανών εβραϊκών κοινοτήτων που χτίζουν ασφάλεια για εμάς και όλους τους γείτονές μας, βασισμένες σε ένα όραμα αξιοπρέπειας, δύναμης και αγάπης για όλους τους ανθρώπους».

*Με πληροφορίες από: jewishvoiceforpeace.org | Κεντρική φωτογραφία θέματος: jewishvoiceforpeace.org

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024