Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγελική Νικολούλη: Η πρώτη αστυνομική ρεπόρτερ της χώρας λίκνο στις πιο σκοτεινές αστυνομικές υποθέσεις

Αγγελική Νικολούλη: Η πρώτη αστυνομική ρεπόρτερ της χώρας λίκνο στις πιο σκοτεινές αστυνομικές υποθέσεις

Έχοντας διανύσει ένα μακρύ δρόμο στην υπηρεσία της εξεύρεσης της αλήθειας, η δημοσιογραφος και η ανανεωμένη ομάδα της θα επιχειρήσει και αυτή τη χρονιά να φωτίσει υποθέσεις που παραμένουν στο σκοτάδι.

Η Αγγελική Νικολούλη φοράει το σακάκι της (θα ‘ναι λευκό ή κόκκινο;), ισιώνει στο πρόσωπό της, τα ερευνητικά της γυαλιά και επιστρέφει για 29η χρονιά στο τηλεοπτικό της πόστο.

Το «Φως στο τούνελ» ανάβει τα φώτα για μια ακόμη σεζόν στο MEGA, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 23:20, με την ίδια διάθεση να δώσει λύση σε κάθε αστυνομικό μυστήριο.

Μια γυναίκα που ξεπήδησε από το αστυνομικό ρεπορτάζ σε εποχές που το «ασθενές» φύλο έμοιαζε αδιανόητο να αναλάβει τον ρόλο του ερευνητικού δημοσιογράφου. Μια δημοσιογράφος που αψήφησε τους ψιθύρους και έγινε η πρώτη αστυνομική ρεπόρτερ στη χώρα.

Στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής της καριέρας, ήταν η Αγγελική Νικολούλη που συνέδεσε τα κομμάτια του παζλ στην πολύκροτη υπόθεση του «δράκου», Κυριάκου Παπαχρόνη, στη Θεσσαλονίκη των αρχών της δεκαετίας του ‘80. Λίγο αργότερα, θα συναντούσε αυτοπροσώπως τον διαβόητο κακοποιό στα κρατητήρια, ώρες μετά τη σύλληψή του.

Tο 1995 το πρώτο «Φως στο Τούνελ»

Έπειτα από μια προσεκτική και επιτυχημένη πορεία στον Τύπο, η Αγγελική Νικολούλη μπήκε στο τηλεοπτικό πλατό το φθινόπωρο του 1995 με το πρώτο «Φως στο Τούνελ», ένα φως που δεν έπαψε να διαλύει τις πιο σκοτεινές ιστορίες μέχρι και σήμερα. Η Αγγελική Νικολούλη έχει βοηθήσει σημαντικά και έχει ανοίξει τον δρόμο στην εξιχνίαση 27 δολοφονιών, ενώ χάρη στις πολύτιμες υπηρεσίες της, περισσότερα από 1.800 άτομα έχουν βρεθεί στη διάρκεια 950 εκπομπών.

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness το 1998 και το 1999

Εξιγνύαση συγκλονιστικών υποθέσεων

Μόνο τα τελευταία χρόνια, η κοινή γνώμη παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έφερνε στη δημοσιότητα η έρευνα της εκπομπής για υποθέσεις όπως η εξαφάνιση Γιακουμάκη, η στυγερή δολοφονία του Κωστή Πολύζου από την ίδια του τη μητέρα, αλλά και το τραγικό τέλος της Κικής Κούσογλου από το χέρι του συντρόφου της που δήθεν την έψαχνε στο «Φως στο τούνελ».

Υποθέσεις για τις οποίες η συμβολή της Αγγελικής Νικολούλη υπήρξε καθοριστική για την ανακάλυψη της αλήθειας. Η έρευνα του «Τούνελ», αλλά και οι συναντήσεις της ίδιας της δημοσιογράφου με ανθρώπους που τελικά αποδείχθηκαν δολοφόνοι, είχε ως αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί αρκετές φορές στις δικαστικές αίθουσες ως μάρτυρας «κλειδί» για την απονομή δικαιοσύνης.

Δεν έχουν υπάρξει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές που να άντεξαν τόσο στην πάροδο του χρόνου, αλλά και που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του εξωτερικού για το κοινωνικό έργο τους.

Οι διεθνείς διακρίσεις και το ρεκόρ Guinness

Το «Φως στο τούνελ» έχει λάβει τουλάχιστον 25 σημαντικές διακρίσεις από κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς, ενώ κατέχει σημαντική θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Για παράδειγμα, ο τότε κυβερνήτης του Τενεσί, στις ΗΠΑ, Μπιλ Χάσλαμ, τον Νοέμβριο του 2016 έχρισε τη δημοσιογράφο «Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως» για το πολύτιμο έργο της στη μάχιμη δημοσιογραφία και τη μεγάλη κοινωνική συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness το 1998 και το 1999, για τον αριθμό των αγνοουμένων (210 στα πρώτα τρία χρόνια μετάδοσης) που εντόπισε. Ο οργανισμός καταγραφής πάσης φύσεως ρεκόρ παγκοσμίως, ξεχώρισε την εκπομπή και για την ταχύτητα (σε μόλις 10 λεπτά) διαλεύκανσης υπόθεσης αγνοουμένης επί 58 χρόνια, που ζει στη Γαλλία.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024