Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Έγινα παιδί-ρομπότ» αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Έγινα παιδί-ρομπότ» αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά της

Στο στόχαστρο η σχέση με την οικογένειά της, η ερωτική της ζωή, η λαμπερή της καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος και η αμφιλεγόμενη ιστορία της «κηδεμονίας»

«Η Γυναίκα Μέσα Μου» είναι ο τίτλος του βιβλίου με τα απομνημονεύματα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς που κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου. Οι αποκαλύψεις της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η ποπ τραγουδίστρια μιλάει για όλους και για όλα.

Ανοίγει τα επίμαχα κεφάλαια της ζωής της η σταρ και περνάει σε εξομολογήσεις που αναμένεται να φωτίσουν πλευρές της ζωής της.

Ναι, μεν το κοινό έχει άποψη, καθώς βλέπει τη ζωή της σε δημόσια θέα από την πολύ νεαρή ηλικία της τραγουδίστριας, ωστόσο ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη δική της φωνή, τη δική της εκδοχή.

«Μόνο στον κόσμο τον δικό μου δεν επιτρεπόταν να είμαι ενήλικη»

«Η Γυναίκα Μέσα Μου» είναι ο τίτλος του βιβλίου της

Μιλάει για όλους και για όλα

Στο στόχαστρο τίθενται η σχέση με την οικογένειά της, η ερωτική της ζωή, η λαμπερή της καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος και φυσικά η αμφιλεγόμενη ιστορία της «κηδεμονίας» που είχε ο πατέρας της πάνω της, επισήμως για 13 ολόκληρα χρόνια.

Στα αποκλειστικά αποσπάσματα του βιβλίου που προδημοσίευσε το περιοδικό «People», ήδη αυτά που μαθαίνουμε για τη ζωή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι αφηγήσεις μιας βαθιά τραυματισμένης γυναίκας, σίγουρα σε ψυχικό επίπεδο.

«Εγώ πάντα ένιωθα τη μουσική μέσα στα κόκκαλα και στο αίμα μου. Αυτό μου το έκλεψαν»

Μιλάει για όλους και για όλα στην επικείμενη έκδοση

Πώς της έκλεψαν την ελευθερία της

Στα 41 της χρόνια πλέον, η ποπ σταρ –με μακρόχρονη καριέρα- μιλάει για την κατάσταση στην οποία περιήλθε με την κηδεμονία από τον πατέρα της με ζοφερές λέξεις.

Περιγράφει η ίδια τον εαυτόν της ως «παιδί-ρομπότ» στη διάρκεια αυτών των σκοτεινών, όπως φαίνεται, για την ίδια ετών και απολύτως ημιφωτισμένων χρόνων ως προς την παρουσία και τη σχέση της με το κοινό της.

Πολύ σπαρακτικά, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς γράφει στο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα: «Έγινα ένα ρομπότ. Αλλά όχι απλώς ένα ρομπότ, αλλά ένα είδος παιδιού-ρομπότ. Μου φέρονταν σαν να ήμουν παιδί τόσο που έχασα τα κομμάτια εκείνα που με έκαναν να νιώθω ποια πραγματικά είμαι εγώ».

Για την αμφιλεγόμενη περίοδο της κηδεμονίας από την οικογένειά της υποστηρίζει η ίδια: «Η κηδεμονία μου στέρησε τη γυναικεία μου υπόσταση, με ξαναέκανε παιδί.

Έγινα περισσότερο μια οντότητα παρά ένα άτομο πάνω στη σκηνή. Εγώ πάντα ένιωθα τη μουσική μέσα στα κόκκαλα και στο αίμα μου. Αυτό μου το έκλεψαν».

Στο audiobook των απομνημονευμάτων, εκτός από την εισαγωγή που θα διαβάσει η ίδια η Μπρίτνεϊ, τη φωνή της δανείζει η Michelle Williams

Τι στερήθηκε

Η τραγουδίστρια λέει ότι ένιωθε σκιά του εαυτού της και αισθάνθηκε ότι της έκλεψαν την ελευθερία της. Πιο λεπτομερώς περιγράφει: «Μου είναι δύσκολο να το εξηγήσω, πόσο γρήγορα αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα στο να είμαι ένα μικρό κορίτσι, στο να είμαι μια έφηβη και στο να είμαι μια γυναίκα.

Και όλα αυτά εξαιτίας του τρόπου που μου έκλεψαν την ελευθερία μου. Δεν υπήρχε τρόπος να συμπεριφέρομαι ως ενήλικη, από τη στιγμή που δεν μου φέρονταν ως ενήλικη. Έτσι παλινδρομούσα και έκανα σαν να ήμουν ένα μικρό κοριτσάκι. Αλλά μετά ο ενήλικος εαυτός μου έκανε πάλι την εμφάνισή του – μόνο στον κόσμο τον δικό μου δεν επιτρεπόταν να είμαι ενήλικη».

Όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς αφηγείται πια με τις δικές της λέξεις και τη δική της φωνή, αναγκάστηκε να καταπιέσει για πολύ καιρό τη γυναίκα μέσα της: «Με ήθελαν να είμαι άγρια στη σκηνή, με τον τρόπο που ήθελαν εκείνοι να είμαι, αλλά για τον υπόλοιπο καιρό να είμαι ένα ρομπότ.

Διεκδικεί την ελευθερία της, τη δική της φωνή

Ένιωσα ότι στερήθηκα όλα τα καλά μυστικά της ζωής – όλα εκείνα τα θεμελιώδη υποτιθέμενα «αμαρτήματα» της ευχαρίστησης και της περιπέτειας  που σε κάνουν να είσαι ανθρώπινος. Ήθελαν από μένα μόνο αυτή τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τίποτα παραπάνω από τη ρουτίνα μου. Αυτό ήταν θάνατος για τη δημιουργικότητά μου ως καλλιτέχνιδος».

Για το τώρα, υποστηρίζει στη συνέντευξη από το περιοδικό ότι προτιμά μια ήσυχη ζωή, να παίζει με τα σκυλιά της, να βλέπει επεισόδια από τα «Φιλαράκια» και να γελάει με την καρδιά της. Της αρέσει να ταξιδεύει και να εξερευνά. «Είμαι ένα απλό κορίτσι», λέει για τον εαυτόν της.

Το δύσκολο παρελθόν

Δεν της ήταν εύκολο να αναβιώσει το παρελθόν, είναι σκληρό για την ίδια να μιλάει γι’ αυτό. Γράφει αυτό το βιβλίο για να υψώσει τη δική της φωνή, να δώσει την εκδοχή της και να ακούσουν οι θαυμαστές της απευθείας από την ίδια την ιστορία της, χωρίς ψέματα και δολοπλοκίες.

Όπως λέει, «Θέλω απλώς να κατέχω η ίδια το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου». Θέλει να μιλήσει δυνατά, να εισακουστεί, ξέρει την αξία της πια και επιθυμεί να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους.

Στο audiobook των απομνημονευμάτων της, εκτός από την εισαγωγή που διαβάζει η ίδια, τη φωνή της στην ανάγνωση του βιβλίου έχει δανείσει η ταλαντούχα ηθοποιός Μισέλ Γουίλιαμς.

«Θέλω απλώς να κατέχω η ίδια το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου»

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024