Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mουσείο της Γλασκώβης: Εξαφανίστηκε γλυπτό αξίας 3 εκατ. λιρών

Mουσείο της Γλασκώβης: Εξαφανίστηκε γλυπτό αξίας 3 εκατ. λιρών

Το γλυπτό είναι ανάμεσα στα σχεδόν 1.750 αντικείμενα που αυτή τη στιγμή αναφέρονται ως χαμένα ή κλεμμένα.

Η διοίκηση Μουσείου στη Γλασκώβη ανακοίνωσε ως χαμένο γλυπτό του παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνη Auguste Rodin, η αξία του οποίου φέρεται να ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Το γλυπτό είναι μία γύψινη εκδοχή του γλυπτού «Οι αστοί του Καλαί» (Les Bourgeois de Calais) που αγοράστηκε το 1901, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, το γλυπτό είναι ανάμεσα στα σχεδόν 1.750 αντικείμενα που αυτή τη στιγμή αναφέρονται ως χαμένα ή κλεμμένα.

Η οργάνωση που διαχειρίζεται τα Μουσεία της πόλης της Σκωτίας ανέφερε ότι ήταν γνωστό ότι το έργο είχε υποστεί ζημιές αφού παρουσιάστηκε σε έκθεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Glasgow Life επιβεβαίωσε ότι το γλυπτό αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως «μη εντοπισμένο».

Στον Auguste Rodin επιτράπηκε από τη γαλλική νομοθεσία να δημιουργήσει διαφορετικές εκδοχές του «Les Bourgeois» από γύψο και ορείχαλκο. Μια εκδοχή του γλυπτού σε φυσικό μέγεθος έχει περίοπτη θέση στους κήπους των κτιρίων του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο.

Το γλυπτό απεικονίζει τα δεινά των κατοίκων του γαλλικού λιμανιού κατά τη διάρκεια 11μηνης πολιορκίας από τους Άγγλους κατά τον Εκατονταετή Πόλεμο.

Η απώλεια χαρακτηρίστηκε ως «επαίσχυντη» από τον οργανισμό Comite Rodin με έδρα το Παρίσι, ο οποίος διατηρεί κατάλογο των έργων του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο.

O Auguste Rodin (1840-1917) θεωρείται προάγγελος της μοντέρνας γλυπτικής και είναι περισσότερο γνωστός για το έργο του «Ο Σκεπτόμενος».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024