Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λυδία Κονιόρδου: «Μου είχαν προτείνει να παίξω στις Μάγισσες της Σμύρνης»

Λυδία Κονιόρδου: «Μου είχαν προτείνει να παίξω στις Μάγισσες της Σμύρνης»

Η Λυδία Κονιόρδου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε για τον ρόλο της στη «Γη της ελιάς» και το πόσο οικείος της είναι ο ρόλος.

Καλεσμένη στην παρέα του «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» ήταν η Λυδία Κονιόρδου. Μιλώντας στον Κώστα Τσουρό και το «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου είπε πως ο ρόλος της Μαργαρίτας στη «Γη της Ελιάς» της είναι οικείος διότι και εκείνη ασχολείται πολύ με τη φύση.

«Μου είναι οικείος ο ρόλος γιατί είμαι συνέχεια με ένα καρότσι που κουβαλάω χώματα. Εδώ και πολλά χρόνια, βλέποντας την καταστροφή του κλίματος, προειδοποιούσαμε τον κόσμο για τη κλιματική αλλαγή. Και δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Χρειάζεται μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση και πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Διάβαζα μια έρευνα για το τι θα γινόταν εάν η ποσότητα νερού που έπεσε στη Θεσσαλία, έπεφτε στην Αθήνα, τότε θα είχαμε πολλές καταστροφές».

Ο ρόλος της «Μαργαρίτας»

Η Λυδία Κονιόρδου μίλησε και για τον ρόλο της Μαργαρίτας, την οποία υποδύεται, στη «Γη της Ελιάς».

«Η Μαργαρίτα βοηθάει σε μια δομή αστέγων. Εκεί υπάρχει ένα άστεγος, ο οποίος έχει περιουσία αλλά δεν μπορεί να την πουλήσει οπότε και καταλήγει άστεγος. Όταν πεθαίνει αφήνει στη δομή την περιουσία και οι συγγενείς νομίζουν πως η Μαργαρίτα τον πίεσε και οργανώσουν μία επίθεση εναντίον της».

Το «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο μιλούν για την Λυδία Κονιόρδου οι συμπρωταγωνίστριές της και η ίδια είπε για εκείνες τα εξής:

«Ήμουν πολύ συγκινημένη όταν έμαθα πως θα συνεργαστώ με την Μάρω Κοντού, είναι η ιστορία του κινηματογράφου. Και με την Άντζελα Γκερέκου αλλά και με τη Στέλλα, η οποία ήταν μαθήτριά μου στο Εθνικό και το είχα καταλάβει από τότε για αυτήν την κοπέλα πως θα είναι καλή», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο της ως δασκάλα.

«Ως δασκάλα έχω μεγαλύτερη αγωνία για τους μαθητές μου όταν παίζουμε μαζί. Η χαρά μου είναι να τα πηγαίνουν καλά. Όταν σκηνοθετώ προσπαθώ να αναδείξω τις όμορφες πλευρές του εαυτού τους, που ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν πως τις είχαν».

«Έπαιζα από μικρή βόλεϊ και μπάσκετ»

Η ηθοποιός είπε πως δεν έχει πάει ποτέ διακοπές, πέρα από τη φετινή χρονιά που ξεκίνησε να κάνει τηλεόραση ενώ αποκάλυψε ποιον ρόλο της έχουν προτείνει στο παρελθόν για την τηλεόραση.

«Δεν έπαιξα στη τηλεόραση γιατί ήμουν συνέχεια στο θέατρο κυρίως εκτός Αθηνών. Κατά καιρούς είχα πολύ ωραίες προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν γινόταν. Μου είχαν προτείνει να παίξω στις ‘’Μάγισσες της Σμύρνης’’ αλλά δεν γινόταν. Τώρα αισθάνομαι πως έχω κάνει έναν μεγάλο κύκλο στο θέατρο και έτυχε αυτή η πρόταση από τον Ανδρέα Γεωργίου», είπε αρχικά.

«Με το θέατρο δεν έχει διακοπές. Πρώτη φορά έκανα διακοπές φέτος και άλλη μία όταν παντρεύτηκα. Έπαιζα από μικρή βόλεϊ και μπάσκετ και κάπως με προτείνανε σε μία ομάδα. Μετά έπαιξα και στην Εθνική Ελλάδος και υπήρξα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά μετά ασχολήθηκα με το θέατρο και δεν γινόταν να συνεχίσω».

«Η μουσική είναι πιο μοναχική»

Η Λυδία Κονιόρδου ασχολιόταν από πολύ μικρή με τη μουσική καθώς έκανε πιάνο.

«Η μουσική είναι πιο μοναχική. Νομίζω πως βρέθηκα στο θέατρο για να μην είμαι μόνη μου. Μου άρεσε η ομαδικότητα. Πάντα ήμουν πολύ έντονα μέσα στον χώρο της μουσικής και το ποιητικό θέατρο έχει έντονα το στοιχείο της μουσικής».

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024