Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Ορκίζεται να αντισταθεί στην «εθνοκάθαρση» του Ισραήλ στη Γάζα

Χαμάς: Ορκίζεται να αντισταθεί στην «εθνοκάθαρση» του Ισραήλ στη Γάζα

Φοβούνται ένα νέο «Νάκμπα» (Παλαιστινιακή Καταστροφή του 1948) και καλούν τους Παλαιστίνιους να μην υπακούσουν στις εντολές εκκένωσης της βόρειας Λωρίδας της Γάζας

Η Χαμάς κάλεσε τους 1,1 εκατομμύριο κατοίκους της βόρειας Γάζας να μην υπακούσουν στην εντολή των Ισραηλινών να εκκενώσουν την πόλη εντός 24 ωρών για να «σωθούν».

Συγκεκριμένα, η Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μείνουν στα σπίτια τους και να αγνοήσουν τις εντολές εκκένωσης που έδωσε νωρίτερα το Ισραήλ. «Παραμείνετε σταθερά στα σπίτια σας και αντισταθείτε μπροστά σε αυτόν τον αηδιαστικό ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγεται από την κατοχή» επέμειναν.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις «εντολές» τους»

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις εντολές (των Ισραηλινών) που θέλουν να μας εκδιώξουν από τα σπίτια μας για άλλη μια φορά», ανέφερε σε δήλωσή του ο ο Izzat Al Risheq, εκ των μελών του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Ή θα ζήσουμε όρθιοι ή θα πεθάνουμε στη μάχη

«Θα αντισταθούμε στην προσπάθεια του Ισραήλ να κάνει ενθοκάθαρση στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει δηλώσει δημόσια το σχέδιό του να διαπράξει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων. Αυτό που κάνουν οι Σιωνιστές είναι απάνθρωπο, δεν έχει προηγούμενο. Ή θα ζήσουμε όρθιοι ή θα πεθάνουμε στη μάχη».

Θα είναι αυτή η αρχή ενός νέου μόνιμου εκτοπισμού του πληθυσμού;

Για πολλούς Παλαιστίνιους, η διαταγή θυμίζει τη μαζική έξοδο γνωστή ως «Νάκμπα» (την Παλαιστινιακή Καταστροφή) που σημειώθηκε κατά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.

Ενώ χιλιάδες εγκαταλείπουν τη Γάζα μετά την εντολή του Ισραήλ για μαζική εκκένωση. Μερικοί κάτοικοι της Γάζας φοβούνται ότι αυτή ήταν η αρχή μιας άλλης μόνιμης εκτόπισης όπως αυτή του 1948, όταν περισσότεροι από 700.000 Παλαιστίνιοι διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στο σημερινό Ισραήλ.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024