Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Πώς ξέφυγα από την κόλαση του αιματοβαμμένου φεστιβάλ»

Ισραήλ: «Πώς ξέφυγα από την κόλαση του αιματοβαμμένου φεστιβάλ»

Ο Μίκαελ Σίμπερμπεργκ ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του και χτύπησε με τη μηχανή δύο οπλισμένους μαχητές της Χαμάς.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Γερμανού, Μίκαελ Σίμπερμπεργκ, ενός από τους επιζώντες του αιματοβαμμένου φεστιβάλ στο Ισραήλ, που έγινε στόχος των μαχητών της Χαμάς το Σάββατο.

«Ήταν μια ολόκληρη ώρα που είχαμε την προστασία του Θεού, μιας μεγαλύτερης δύναμης που μας παρακολουθούσε. Ξεφύγαμε από τους τρομοκράτες. Ήταν ακριβώς απ’ έξω, τους ακούγαμε να μιλούν αραβικά. Πυροβολούσαν όποιο αυτοκίνητο κινούνταν», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς κατάφερε τελικά να φύγει από το πάρτι, μαζί με τους δύο φίλους του, αναφέροντας πως μπήκαν σε έναν χώρο που βρισκόταν ένα ΑΤΜ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Φύγαμε από τους πρώτους

«Καταφέραμε να φύγουμε από τους πρώτους από το πάρτι. Στις 7 παρά τέταρτο, με το αυτοκίνητό μου. Μας πήρε μία ώρα να φτάσουμε σε ασφαλές σημείο. Στον δρόμο σταματήσαμε σε έναν σταθμό λεωφορείων, όπου μπήκαμε σε έναν θάλαμο ATM για να γλιτώσουμε από τις ρουκέτες».

«Ένας από εμάς βγήκε έξω για να ουρήσει και μετά ακούσαμε πέντε μηχανές των κομάντο να φτάνουν. Όταν έφτασαν στον σταθμό πυροβόλησαν μια αραβικής καταγωγής γυναίκα που στεκόταν στον σταθμό. Την σκότωσαν. Ο φίλος μας που είχε βγει έξω γλίτωσε πηδώντας πίσω από ένα δέντρο. Οι κομάντος έμειναν εκεί για δέκα λεπτά».

Ο Μίκαελ χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του ως όπλο για να χτυπήσει με ταχύτητα μία μηχανή, στην οποία επέβαιναν δύο οπλισμένοι μαχητές της Χαμάς.

«Αφού κρυφτήκαμε για μερικά λεπτά καταφέραμε να πάμε πίσω στο αυτοκίνητό μας. Συνεχίσαμε προς τα βόρεια. Στον δρόμο, όταν ξεκινήσαμε να οδηγάμε, είδαμε μια μοτοσυκλέτα με δύο τρομοκράτες της Χαμάς, με την πράσινη κορδέλα στο κεφάλι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες».

«Τους είδαμε στη μηχανή και χρησιμοποίησα το αυτοκίνητό μου σαν όπλο. Φτάνοντας ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, τους χτύπησα. Σκοτώθηκε αυτός που κρατούσε το όπλο και τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής».

Όπως είπε ο Μίκαελ, φίλοι του που βρίσκονταν στο φεστιβάλ αγνοούνται, ενώ άλλοι έχασαν τη ζωή τους.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024