Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΤΑΙΠΕΔ: Ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

ΤΑΙΠΕΔ: Ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Τι αναφέρει το Ταμείο για την απόφαση να ματαιώσει τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

Στη ματαίωση του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 12.10.2023, αποφάσισε να ματαιώσει τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.».

Ο διαγωνισμός τελούσε υπό αναστολή από τις 19 Μαρτίου 2021 μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο θα εξετάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου και θα αξιολογήσει τις εναλλακτικές δυνατότητες αξιοποίησης του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου.

Μολδαβία και Σερβία

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε το τελευταίο πριν λίγες ημέρες νέες συνεργασίες και συμφωνίες για την εξαγωγή ποσοτήτων αερίου.

Έκανε γνωστό πως αναδείχτηκε νικητής σε διαγωνισμό της εταιρείας της Μολδαβίας Energocom για την προμήθεια με ποσότητες 100 εκατ. κυβικών μέτρων, ενώ και με τη Serbijagas, εταιρεία στη Σερβία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασία στην εμπορία φυσικού αερίου.

Οι δύο επιχειρήσεις μάλιστα θα εξετάσουν τη δυνατότητα της από κοινού προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω των αγωγών IGB, IBS και το FSRU Αλεξανδρούπολης. Και οι δύο εταιρείες θα εμπορεύονται ποσότητες αερίου σε χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Φαίνεται ότι η ευκαιρία για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ως προς την κατάκτηση νέων αγορών εκτός συνόρων είναι τώρα.

Η αναζήτηση των βαλκανικών κρατών νέων πηγών εφοδιασμού φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας ανοίγει τις «μπίζνες» για την ελληνική εταιρεία.

Κι αυτό καθώς η χώρα μας εξελίσσεται σε πύλη εισόδου ποσοτήτων φυσικού αερίου αρκετών για να καλύψουν τις ανάγκες των γειτονικών και όχι μόνο κρατών. Το FSRU Αλεξανδρούπολης και η Ρεβυθούσα είναι οι υποδομές που επιτρέπουν την εισαγωγή του πολυπόθητου καυσίμου.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024