Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατέστρεψες τη χώρα: Πολίτες εναντίον Ισραηλινής υπουργού

Κατέστρεψες τη χώρα: Πολίτες εναντίον Ισραηλινής υπουργού

Πρόκειται για την υπεύθυνη πολιτικής πειθαρχίας της Κυβέρνησης Μπένετ, η οποία παραιτήθηκε ρίχνοντας την Κυβέρνηση, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρωθυπουργία Νετανιάχου.

Η Ιντίτ Σίλμαν, από το κόμμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου Λικούντ και υπουργός Περιβάλλοντος του Ισραήλ, αποχώρησε από ένα νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με πολίτες και συγγενείς θυμάτων. Για την ακρίβεια δεν αντιπαρατέθηκαν μαζί της μόνο συγγενείς θυμάτων, αλλά και μέλη του προσωπικού.

Καταστρέψατε την χώρα μας. Φύγε!

Όλοι είχαν αιτιάσεις σχετικά με τον πόλεμο αλλά και το παρελθόν της. Ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου της είπε «Κάποτε ήσουν καλή, αλλά τώρα κατέστρεψες την χώρα μας. Φύγε, πήγαινε!».

Μια άλλη πολίτης της είπε «Τώρα είναι η δική μας σειρά να ενωθούμε -αριστεροί και δεξιοί- χωρίς εσένα. Καταστρέψατε την χώρα μας. Φύγε!». Η απάντηση αυτή ήταν ευθεία αν φορά σε αυτό το τιτίβισμα.

Το ιστορικό που την έχει αναγάγει σε αντιπαθή για πλειάδα προοδευτικών πολιτών

H Σϊλμαν, υπεύθυνη πολιτικής πειθαρχίας της Κυβέρνησης του 2022, έφερε αστάθεια παραιτούμενη από την Κυβέρνηση υπό τον Νάφταλι Μπένετ. Για την ακρίβεια με την παραίτησή της, ο συνασπισμός Μπένετ έχασε την Πρωθυπουργία και άρχισαν οι αλλεπάλληλες εκλογές που έφεραν την πολιτική αστάθεια. Όπου ο Νετανιάχου αποτελούσε την τελευταία επιλογή.

Ο Μπένετ είχε δημιουργήσει μια Κυβέρνηση που συμμετείχαν δεξιοί, αριστεροί και Άραβες, επιτυγχάνοντας μια δύσκολη μας ελπιδοφόρα κυβέρνηση ενότητας. Ως πρωθυπουργός, ένωσε την αριστερά με την δεξιά και ενώθηκαν Άραβες με Ισραηλινούς στην ίδια συγκυβέρνηση.

Δημιούργησε σχέσεις με το Μαρόκο και άνοιξαν πρεσβείες στο Τελ Αβίβ και το Μαρακές. Αποτέλεσε τον πρώτο Ισραηλινό πρωθυπουργό που επισκέφτηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, κινήσεις που εντυπωσίασαν τους κεντρώους και τους αριστερούς της χώρας. Προσπάθησε να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ αρνήθηκε να στείλει όπλα στην Ουκρανία, τηρώντας ρόλο ουδετερότητας. Ήταν από τους πιο ελπιδοφόρους πολιτικούς για πολλούς Ισραηλινούς χωρίς να θεωρείται «Γεράκι του Πολέμου».

Όταν έχασε την Πρωθυπουργία, αποσύρθηκε από την πολιτική για πάντα και από τον Μάιο του 2023 εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία τεχνολογίας. Μέχρι την ανέλιξή του στην πρωθυπουργία ο Μπένετ θεωρούνταν ως ακροδεξιός, λαϊκιστής, μιλούσε ενάντια σε Παλαιστινιακό κράτος και ο ίδιος αυτοπροσδιορίζονταν ως δεξιότερος του Νετανιάχου.

Η αλλαγή του από φιλοπόλεμο πολιτικό, σε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

Όταν ανέλαβε την εξουσία και έπρεπε να συνεργαστεί με δυνάμεις που δεν συμφωνούσε πολιτικά, έριξε νερό στο κρασί του και απομακρύνθηκε από την φιλοπόλεμη ρητορική (πλην του Ιράν). Αυτό δημιούργησε ελπίδες στους πιο κεντροδεξιούς και φιλελεύθερους Ισραηλινούς (στα πρότυπα των Αμερικανών Δημοκρατικών).

Φτάνοντας να μισήσουν την Ιντίτ Σίλμαν που παραιτούμενη έφερε την αρχή του τέλους για αυτή την Κυβέρνηση ανοίγοντας  τον δρόμο στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2009 έως το 2021. Εποχές που οι πιο προοδευτικοί των Ισραηλινών θα ήθελαν να ξεχάσουν ως πολύ βίαιες.

Sports in

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα για το Final Four (vids)

O Oλυμπιακός έφτασε στο Βερολίνο για το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024