Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Να συμπεριφερθεί ως κράτος και όχι ως οργάνωση, λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ισραήλ: Να συμπεριφερθεί ως κράτος και όχι ως οργάνωση, λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αν λειτουργείς ως οργάνωση θα καταλήξεις να αντιμετωπίζεσαι ως τέτοια, το μήνυμα του Τούρκου προέδρου προς τον Νετανιάχου.

Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται «ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέες επιδρομές σήμερα σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στο Σάββατο η Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά ότι, αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση μάλλον παρά ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας τις «επονείδιστες μεθόδους» τις οποίες χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα.

«Ο πόλεμος πρέπει να έχει μια ηθική, την οποία οφείλουν να σέβονται και οι δύο πλευρές»

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι το να βομβαρδίζεις κοινότητες αμάχων, να σκοτώνεις αμάχους, να εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια και να προσπαθείς να τα παρουσιάζεις αυτά ως κατορθώματα δεν μπορεί να είναι παρά αντίδραση μιας οργάνωσης και όχι ενός κράτους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί συνήθως τον όρο οργάνωση για να χαρακτηρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), στο οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους συμμάχους της στη Δύση.

Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος πρέπει να έχει μια ηθική και πως οι δύο πλευρές οφείλουν να τη σέβονται, συνέχισε ο κ. Ερντογάν.

«Δυστυχώς, αυτή η αρχή παραβιάζεται σοβαρά στο Ισραήλ και στη Γάζα», συμλήρωσε ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει τις «δολοφονίες αμάχων στο ισραηλινό έδαφος» καθώς και «την τυφλή σφαγή αθώων στη Γάζα που υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς».

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024