Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Πέντε νεκροί του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου

Γάζα: Πέντε νεκροί του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου

Χτυπήθηκαν τα ασθενοφόρα στα οποία επέβαιναν. Η IFRC καλεί και τις δύο πλευρές να τηρήσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με το ανθρωπιστικό δίκαιο.

Πέντε μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Oι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους σήμερα, όταν δέχθηκαν πλήγματα τα ασθενοφόρα στα οποία επέβαιναν.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο με περισσότερους από 16 εκατομμύρια εθελοντές, επιβεβαίωσε τον θάνατο των πέντε μελών της «λόγω των εχθροπραξιών στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας».

«Οι άμαχοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι πολιτικές υποδομές θα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Δεν αποτελούν στόχο»

Η IFRC, που εδρεύει στη Γενεύη, απηύθυνε έκκληση να προστατευθούν οι άμαχοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Σήμερα Τετάρτη, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, χτυπήθηκαν ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις εθελοντές της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που βοηθούσαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Προηγουμένως, το Σάββατο, ένας οδηγός ασθενοφόρου του Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) στο Ισραήλ, σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ασθενοφόρο για να φροντίσει τους τραυματίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλες τις πλευρές, να τηρήσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι άμαχοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι πολιτικές υποδομές θα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Δεν αποτελούν στόχο», πρόσθεσε.

Διακρές σφυροκόπημα της Γάζας

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια σκληρή στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη.

Η σύγκρουση ξεκίνησε το Σάββατο όταν η Χαμάς επιτέθηκε με ένα μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών και διεισδύσεων στο Ισραήλ μέσω ξηράς, θάλασσας και αέρα.

Η Χαμάς δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν αντίποινα για την έφοδο στο τέμενος Αλ Ακσά στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και την αυξανόμενη βία των ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού.

Σε απάντηση ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σφυροκόπημα στόχων της Χαμάς εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024