Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επόμενη φορά που ο Λουτσέσκου θα μιλήσει για τη διαιτησία…

Η επόμενη φορά που ο Λουτσέσκου θα μιλήσει για τη διαιτησία…

Ο Τάκης Μπαλτάκος εμφάνισε σήμερα «έτοιμο» τον επόμενο αρχιδιαιτητή. Και το ρεπορτάζ λέει πως συμφώνησαν μαζί του και η ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Μεταξύ μας: Ουδεμία έκπληξη. Φτάνει να έχεις ακόμη το κουράγιο και να παρατηρείς έστω από απόσταση τα γεγονότα που διασταυρώνουν τα μονοπάτια της ΕΠΟ και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σιγά μην έχανε την ευκαιρία ο Τάκης Μπαλτάκος να δείξει και να αποδείξει σε εκείνους που τον επέλεξαν για πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ότι παραμένει ένας χρήσιμος και πρόθυμος «συνεργάτης» που αξίζει κάθε ένα από τα 8.000 ευρώ τα οποία διεκδικεί ως «μισθό» αναδρομικά από τον Ιούνη του 2022.

«Νέο αρχιδιαιτητή, πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος θέλετε;» σκέφτηκε. Νέο αρχιδιαιτητή εμφάνισε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: Κάποιον Πίτερ Φρόιντφελντ ετών 60 από τη Σουηδία, που όπως όλα δείχνουν θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον αθηναϊκό ήλιο αλλά και να ευεργετηθεί από προνόμια όπως να έχει «αντιπρόεδρο» τον Σταύρο Μάνταλο.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συμφώνησαν με την πρόταση Μπαλτάκου, έχοντας σταθερά τον απόλυτο έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Στιβ Μπένετ. Αν τον πετύχει σε καλή ώρα, ο Άγγλος μπορεί να του επιβεβαιώσει πως η δουλειά που τον περιμένει δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολη. Αρκεί να δείξει εμπιστοσύνη στο «επιτελείο» του.

Ναι, τελικά ούτε κάποια λίστα της UEFA με υποψηφίους. Ούτε διάλογος. Και βέβαια ούτε λόγος για την επιθυμία της Super League αναφορικά με την διαφάνεια μιας διαδικασίας που οπουδήποτε αλλού θα ήταν αυτονόητη. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Τάκης Μπαλτάκος έναν βρήκε, έναν έφερε δίχως να εξηγεί που τον βρήκε και γιατί τον έφερε.

Και από τη στιγμή που η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ συμφώνησαν, έχοντας σταθερά τον απόλυτο έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα πρέπει να επικυρώσει την απόφαση, από μεθαύριο ο Σουηδός θα είναι λογικά ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ.

Back to reality: Η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή. Δίχως τον ΠΑΟΚ όμως δεν θα έφτανε η δική της άποψη για να προκύψει νέος αρχιδιαιτητής.

Αν ο Δικέφαλος του Βορρά ας πούμε σήμερα συντάσσονταν με το αίτημα του Παναθηναϊκού για τον έλεγχο περισσότερων βιογραφικών, αλλά και με την δεδομένη διαφοροποίηση του Ολυμπιακού που εξ αρχής μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε για «καθαρές διαδικασίες», το «μονοκούκι» Φρόιντφελντ δεν θα οδηγούσε πουθενά. Όπως φαίνεται όμως η «πτέρυγα» της Θεσσαλονίκης πείστηκε σχετικά εύκολα. Για τη δική της περίπτωση, το ρεπορτάζ λέει πως απαίτησε την απομάκρυνση του Ζοάο Καπέλα (υπεύθυνος VAR της ΚΕΔ) και αυτό ήταν όλο…

Αν αξιοποίησε το χαρτί της «αντιπολίτευσης» και αν τέλος πάντων βάζει πλάτη για έναν μελλοντικό αρχιδιαιτητή που μπορεί να παίξει τον ρόλο του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα Super League; Θα το δείξει ο χρόνος. Άλλωστε το να κάνει κάποιος καλύτερα τη δουλειά από τον Μπένετ, δεν απαιτεί δα και κάποια υπέρβαση. Θα ήταν καλό όμως για όλη αυτή τη διαδικασία να ενημερώσει κάποιος τον Ραζβάν Λουτσέσκου πριν από την δική του επόμενη τοποθέτηση για τη διαιτησία. Πριν λίγες ημέρες, έκανε στη Λεωφόρο μια κίνηση ο Ρουμάνος με τη λήξη του ματς με τον Παναθηναϊκό, ότι σα να φορά «χειροπέδες» φεύγοντας για τα αποδυτήρια. Και αργότερα μίλησε για «διαφθορά». «Μας δοκιμάζουν από κάθε άποψη, ενώ άλλους τους σπρώχνουν» ήταν μια από τις ατάκες του.

Όπως φαίνεται ο καλός προπονητής δεν γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι εκείνος που ενέκρινε το αίτημα Μπαλτάκου το καλοκαίρι του 2022 για την ανάληψη της προεδρίας της ΚΕΔ από τον Στιβ Μπένετ. Ότι και τότε η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν που παραμέρισαν την πλειοψηφία της Super League που ζητούσε την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ότι τέλος πάντων το έργο που παίχθηκε σήμερα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν ήταν καν σε πρώτη προβολή. Ας τα ξέρει ο άνθρωπος για να μην δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις…

Κατά τα άλλα; Με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σωτηρία και αυτό το ξέρουμε καιρό τώρα. Το έχει παρατήσει στη μοίρα του και δεν έχει σκοπό να αλλάξει στάση.

Πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατήγγειλε λιτά και κατανοητά για την υπόθεση του νέου αρχιδιαιτητή πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ: «δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δεν ζήτησε βιογραφικά. Δεν μίλησε ποτέ με τον (σ.σ υπεύθυνο για θέματα διαιτησίας της UEFA) Ροσέτι και δεν ζήτησε βιογραφικά, ξέθαψε, γιατί έτσι του είπαν οι προστάτες του, έναν άνθρωπο που απορρίψαμε το 2020 και έχει να δουλέψει από το 2019». Είπε ακόμη πως «ο Μπαλτάκος είναι ένας λεκές για το ποδόσφαιρο και πλέον δεν μπορεί να καθαριστεί με τίποτε».

Αν απασχολούν όλα τα παραπάνω; Μα ο πρόεδρος της ΕΠΟ φορώντας τον μανδύα του «θεωρητικού της ακροδεξιάς», εκδιώχθηκε από την πολιτική σκηνή της χώρας και το Κυβερνόν κόμμα ως «επικίνδυνος». Προφανώς και δεν πρόκειται για συνωνυμία.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024