Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα

Έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα

Οι αγαστές συνεργασίες, οι χειραγωγημένες ψηφοφορίες, η καταστρατήγηση του imperium και η διέλευση του Ρουβίκωνα εξασφαλίζουν μόνο πρόσκαιρες επιτυχίες.

Είναι γνωστό μεταξύ των ιστοριοδιφών πως οι διασημότεροι δικτάτορες χρησιμοποίησαν τα εργαλεία που τους πρόσφερε η Δημοκρατία για να τη φυλακίσουν.

Όπως ο Ιούλιος Καίσαρας που καταστρατήγησε το imperium όταν διέσχισε τον Ρουβίκωνα. Ηταν αυτός που έγραψε στη μαρμάρινη πλάκα το περίφημο dictator in perpetuum, αυτοανακηρυσσόμενος ισόβιος δικτάτορας.

Τη δόξα του ζήλεψαν πολλοί επίγονοί του οι οποίοι πάντοτε ξεχνούσαν ένα όνομα, του Μάρκου Ιούνιου Βρούτου. Ηταν ο έμπιστος του ο οποίος πρωταγωνίστησε τελικά στη συνομωσία για τη δολοφονία του. «Και εσύ, τέκνον Βρούτε;», φέρεται να είπε ο Ιούλιος Καίσαρας όταν ο φίλος του έμπηξε το μαχαίρι στο σώμα του.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει διαβεί προ πολλού το μικρό ποτάμι που χωρίζει τη Δημοκρατία με τον αυταρχισμό

Μια ιστορία με μυθικές διαστάσεις και αρκετά διδάγματα τα οποία σπάνια λαμβάνουν υπόψη τους όσοι θέλουν να φορέσουν δάφνινα στεφάνια στην κεφαλή τους. Και είναι τόσοι πολλοί.

Αυτοί που φαίνονται σήμερα φίλοι της εξουσίας είναι οι αυριανοί Βρούτοι. Οι αγαστές συνεργασίες, οι χειραγωγημένες ψηφοφορίες, η καταστρατήγηση του imperium και η διέλευση του Ρουβίκωνα εξασφαλίζουν μόνο πρόσκαιρες επιτυχίες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει διαβεί προ πολλού το μικρό ποτάμι που χωρίζει τη Δημοκρατία με τον αυταρχισμό. Τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την επιλογή του νέου αρχιδιαιτητή αποτελούν κόλαφο για τις δημοκρατικές διαδικασίες και στην ουσία έγινε ένα ποδοσφαιρικό πραξικόπημα.

Το Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητηθεί από την ΕΠΟ να θέσει υπόψη του συνεταιρισμού τρία, τέσσερα βιογραφικά υποψήφιων για τη θέση του αρχιδιαιτητή και μέσα από σχετικές διαδικασίες να επιλεγεί ο καλύτερος.

Τι έκανε η ΕΠΟ; Εβγαλε από τη ναφθαλίνη μια προ τριετίας πρόταση που είχε απορριφθεί παμψηφεί και αφορούσε τον βετεράνο σουηδό ρέφερι Πίτερ Φρόιντφελντ με τις ευλογίες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και προχώρησε ακάθεκτη προς νομιμοποίηση της προτάσεως από την εκτελεστική επιτροπή της. Αν ζούσε ο σπουδαίος κεφαλλονίτης Ανδρέας Λασκαράτος θα μιλούσε ξανά για ενωμένες σάπιες σταφίδες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χρησιμοποίησε πιο μπρουτάλ εκφράσεις για να γίνουν κατανοητές οι απόψεις του για όσα συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας θυμάται ωστόσο πως οι Βρούτοι πάντοτε εμφανίζονται στο τέλος της ιστορίας.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024