Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Frasier – η μεγάλη επιστροφή: Το reboot του εμβληματικού sitcom που αξίζει μία θέση στη watch list του φθινοπώρου

Frasier – η μεγάλη επιστροφή: Το reboot του εμβληματικού sitcom που αξίζει μία θέση στη watch list του φθινοπώρου

Ο ταλαντούχος Kelsey Grammer επιστρέφει στη μικρή οθόνη ως Dr. Frasier Crane και εμείς 13 Οκτωβρίου στις 21.00, συντονιζόμαστε στην COSMOTE TV!

Σε μία απαιτητική καθημερινότητα που «τρέχει» με γρήγορες ταχύτητες, λίγα πράγματα συγκρίνονται με την απόλαυση που μας προσφέρει μία binge-watching «ιεροτελεστία» στο κλείσιμο της ημέρας. Οι αγαπημένοι μας τηλεοπτικοί ήρωες είναι η ιδανική παρέα όλες εκείνες τις φορές που δεν έχουμε τη διάθεση ή τις αντοχές να εγκαταλείψουμε την άνεση του καναπέ μας, αυτοί που μας προσφέρουν στιγμές συγκίνησης και αστείρευτου γέλιου, για αυτό σε βάθος χρόνου κερδίζουν και μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Και αν υπάρχει ένας ήρωας που έχει κατακτήσει εκατομμύρια καρδιές σε κάθε άκρη του κόσμου, παρότι υπήρξε αθεράπευτα ιδιότροπος και αδικαιολόγητα σνομπ, αυτός είναι σίγουρα ο Frasier Crane. Ο διακεκριμένος ψυχίατρος και μετέπειτα ραδιοφωνικός παραγωγός, τον οποίο υποδύθηκε μοναδικά ο Kelsey Grammer, μας συστήθηκε το 1993 μέσα από την εμβληματική κωμωδία καταστάσεων «Frasier», spin off της σειράς «Cheers». Αφού «έτρεξε» για 11 συναρπαστικές σεζόν, η σειρά αποχαιρέτησε το κοινό το 2004, έπειτα από 263 επεισόδια που έγραψαν ιστορία στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Φέτος, λοιπόν, 19 χρόνια μετά, ο αγαπητός Dr. Frasier Crane επιστρέφει δυναμικά στη μικρή οθόνη, κάνοντας πρεμιέρα με ένα διπλό, σπαρταριστό επεισόδιο στην  COSMOTE TV (COSMOTE SERIES HD) την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 21.00, 24 ώρες έπειτα από την επίσημη προβολή στην Αμερική. Με αφορμή την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τρεις καλούς λόγους για να δείτε τη σειρά.

Η ενδιαφέρουσα πλοκή

Όπως είπαμε, η βασική πλοκή της τηλεοπτικής σειράς «Frasier», «ξετυλίγεται» γύρω από τον ιδιόρρυθμο Frasier Crane, έναν πετυχημένο ψυχίατρο που έπειτα από το διαζύγιό του εγκαταλείπει τη Βοστώνη για να μεταφερθεί στο Σιάτλ. Εκεί ξεκινά μία νέα καριέρα ως ραδιοφωνικός παραγωγός, βοηθώντας τους ακροατές του να λύσουν τα προβλήματά τους.

Στο τελευταίο επεισόδιο, πίσω στο μακρινό 2004, αφήσαμε τον πρωταγωνιστή στο Σικάγο, ενώ αυτή τη φορά, στον νέο κύκλο επεισοδίων , τον ακολουθούμε πίσω στη Βοστώνη, όπου επιστρέφει σε μία προσπάθεια να επανασυνδεθεί με την οικογένεια και τους φίλους του. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και η πρώην γυναίκα του Lilith, την οποία υποδύεται η Αμερικανίδα ηθοποιός Bebe Neuwirth, καθώς και η πρώην παραγωγός του, Roz Doyle, την οποία ενσαρκώνει η γοητευτική Peri Gilpin.

Έχει συγκεντρώσει 276 υποψηφιότητες, 130 νίκες και 37 Primetime Emmy Awards

Ναι, η αλήθεια είναι πως η τηλεοπτική σειρά «Frasier» δεν κατάφερε στα ένδοξα 90’s να κερδίσει στη χώρα μας την αναγνώριση και την απήχηση που της αναλογούσε. Ωστόσο, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες, αμερικάνικες, κωμικές –και όχι μόνο- σειρές όλων των εποχών, μία κλασική πλέον κωμωδία καταστάσεων, η οποία αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και τους κριτικούς. Αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, αρκεί να ρίξει μία ματιά στις υποψηφιότητες που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της προβολής του.

Ειδικότερα, μόνο ο ηθοποιός Kelsey Grammer κατάφερε για τον εμβληματικό ρόλο του Frasier Crane να αποσπάσει δύο American Comedy Awards, ένα Primetime Emmy Award, μία Χρυσή Σφαίρα και πολλές back to back υποψηφιότητες μέχρι και το 2004. Επίσης, το τελευταίο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου, δηλαδή το διμερές «Goodnight, Seattle» παραμένει ακόμη και σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, το 11ο πιο δημοφιλές φινάλε τηλεοπτικής σειράς, αφού το παρακολούθησαν συνολικά 33.7 εκατομμύρια θεατές.

Δεν είναι απλώς ένα sitcom, αλλά μία τρυφερή, αστεία «ωδή» στις ανθρώπινες σχέσεις

Τι είναι αυτό που κάνει το «Frasier» πολλά παραπάνω από ένα απλό sitcom με το οποίο θα περάσουμε απολαυστικά τον ελεύθερο χρόνο μας;

H ευρηματική και συνάμα διεισδυτική προσέγγισή του στην ανθρώπινη υπόσταση, οι αιχμηρές και ουσιώδεις ατάκες που συνοψίζουν δύσκολες αλήθειες για τη ζωή και τις σχέσεις, ο απίθανος τρόπος με τον οποίο κάθε επεισόδιο παρασύρει τους θεατές σε ένα εσωτερικό «ταξίδι» ενδοσκόπησης.

Καλογραμμένοι χαρακτήρες με βάθος, ήρωες που θα θέλαμε να ανήκουν στην παρέα μας, μία ακαταμάχητη, εκρηκτική χημεία μεταξύ των ηθοποιών και ένας αναντίρρητα ταλαντούχος Kelsey Grammer ο οποίος ξέρει να μεταμορφώνεται με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο μπροστά από την κάμερα

…και η λίστα συνεχίζεται…

Το σίγουρο είναι πως αν ψάχνουμε κάποιον να μας κρατάει παρέα τα βράδια της Παρασκευής, ο Dr. Frasier Crane είναι αναμφίβολα ο κατάλληλος άνθρωπος.

Σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που βγαίνουν την Παρασκευή, τότε μπορείτε να δείτε τη σειρά οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, καθώς αμέσως μετά τη live προβολή τους στην COSMOTE TV, τα επεισόδια θα διατίθενται στον δωρεάν on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της.

Καλό σας binge-watching!

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024