Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια fake γαλλική επιστροφή στο φράγκο!

Μια fake γαλλική επιστροφή στο φράγκο!

Πώς ένα βίντεο του 2012 δημιούργησε για λίγη ώρα αναστάτωση στα γαλλικά social media

Ένα βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου ανακοίνωσε την επιστροφή του φράγκου στη Γαλλία! Πολλοί χρήστες του internet αμφισβήτησαν την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών. Θα μπορούσε πραγματικά να είναι αλήθεια; Μήπως ήταν και πάλι fake news ή οι Γάλλοι λένε «αντίο» στο ευρώ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα κοινωνικά δίκτυα, «πληροφορίες» υπάρχουν μόνο για να δημιουργούν buzz. Επιπλέον, ένα πρόσφατο βίντεο έχει συγκεντρώσει αρκετά εκατομμύρια προβολές από τότε που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Πράγματι, αυτό το απίθανο βίντεο ενημέρωσε ότι η Γαλλία θα επέλεγε την επιστροφή στο φράγκο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Ορισμένοι Γάλλοι εξακολουθούν να απαιτούν επιστροφή στο φράγκο

Το ευρώ ήταν «ύποπτο» ως η πηγή όλων των οικονομικών κρίσεων

Τι ακριβώς συνέβη;

Βγήκε ένα βίντεο με τη Nathalie Renoux να παρουσιάζει τις ειδήσεις στις 7:45 μ.μ. στο M6.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος κάνει την παρουσίαση τους στις 12:45.

Μετά το αρχικό σοκ, ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για ένα παλιό βίντεο που χρονολογείται από το 2012.

Θυμηθείτε, τότε, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, το ευρώ ήταν «ύποπτο» ως η πηγή όλων των οικονομικών κρίσεων. Έτσι, πολλοί Γάλλοι αποφάσισαν να κάνουν εκστρατεία για την επιστροφή του φράγκου.

Είναι προφανές ότι η αναφορά για την επιστροφή στο φράγκο πλέον είναι φάρσα.

Ωστόσο, εκείνη η ημερομηνία ήταν μια σημαντική ημερομηνία για τους Γάλλους. Ήταν όταν η Μαρίν Λεπέν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος. Υπό αυτή την έννοια, ανέδειξε κατά τις ομιλίες της την κρίση στην Ελλάδα. Η πολιτικός πιστεύει ότι η Γαλλία πρέπει να έχει το δικό της νόμισμα, εξ ου και η επιθυμία της να επιστρέψει στο φράγκο.

Έτσι, για αυτήν, η Γαλλία δεν θα εξαρτάται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για να υπερασπιστεί την ιδέα της, μίλησε για την περίπτωση της Αγγλίας. Επιπλέον, η κατάσταση ώθησε δημοσιογράφους να δημιουργήσουν αυτό το ψευδές ρεπορτάζ για να αποδείξουν το αντίθετο.

Υπό αυτή την έννοια, μετά τη μετάδοση αυτού του βίντεο στο Facebook, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου πίστεψαν ότι η Γαλλία είχε επιλέξει την επιστροφή στο φράγκο.

Παρά τη δημοσίευση αυτού του βίντεο που χρονολογείται από το 2012, δηλαδή πριν από 11 χρόνια, ορισμένοι Γάλλοι εξακολουθούν να απαιτούν επιστροφή στο φράγκο.

Σύμφωνα με μελέτη του IFOP-Fudicial, το 26% των Γάλλων ζητά την επαναχρησιμοποίηση των παλαιών γαλλικών τραπεζογραμματίων σε σύγκριση με το 38% που ήταν τότε.  Το ευρώ όμως είναι ακλόνητο.

Ωστόσο, ακόμη και η Μαρίν Λεπέν έχει σταματήσει να μιλάει γι’ αυτό. Πράγματι, κοίταξε άλλες εναλλακτικές κατά τη διάρκεια των υποψηφιοτήτων της στις προεδρικές εκλογές του 2017 και του 2022. Ορισμένα πράγματα λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Άλλα γίνονται, αλλά δεν λέγονται.

Στην εποχή των social media είναι πανεύκολο έστω και για λίγη να δημιουργήσεις μια πλαστή πραγματικότητα. Δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια…

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024