Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο αποκάλυψη για το πώς ξεκινούν τα fake news

Βίντεο αποκάλυψη για το πώς ξεκινούν τα fake news

Ένα βίντεο από «σύλληψη» μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, δείχνει πώς φτιάχνονται τα fake news.

Ύστερα από τις αποκαλύψεις για το πώς δρουν οι αυτόκλητοι ακροδεξιοί «πολιτοφύλακες» στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, προχωρώντας ακόμη και σε «συλλήψεις» μεταναστών, αφού πρώτα κάνουν ένα «σαφάρι» για ανθρώπους, φέρνουμε στο φως ένα βίντεο από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τροφοδοτούν τα fake news για τους μετανάστες και τις πυρκαγιές.

Θυμίζουμε ότι χτες το τηλεοπτικό κανάλι Open μετέδωσε ανυπόστατο ρεπορτάζ για υποτιθέμενη σύλληψη επ’ αυτοφώρω για εμπρησμό δύο μεταναστών. Η είδηση δεν είχε καμία βάση και διαψεύστηκε από την ίδια την αστυνομία όπως αποκάλυψαν τα Ελληνικά Hoaxes και αναγκάστηκε με καθυστέρηση ωρών να παραδεχτεί και το ίδιο το κανάλι.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που αποκαλύπτουμε και το οποίο έχει χιλιάδες προβολές και εκατοντάδες κοινοποιήσεις εμφανίζονται δύο εμφανώς τρομαγμένοι μετανάστες, πιθανότητα ανήλικοι, που μόλις έχουνε συναντήσει το «απόσπασμα» κάποιων αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων».

Παρότι δεν υπάρχει τίποτα που να παραπέμπει σε φωτιά, το μόνο που είναι εμφανές είναι ο φόβος στα πρόσωπα των δύο «συλληφθέντων» η λεζάντα του βίντεο ευθέως μιλάει για απόπειρα εμπρησμού, κατηγορώντας τους ότι επρόκειτο δήθεν να βάλουν φωτιά σε συγκεκριμένη δασική έκταση.

Πέραν του να κοινοποιείται μαζικά, αυτό που τρομάζει είναι και το ύφος των περισσότερων σχολίων στην ανάρτηση, στα οποία περισσεύει το ρατσιστικό μίσος, το οποίο παίρνει σχεδόν τη μορφή ανοιχτών εκκλήσεων για βία, ακόμη και στα όρια της φονικής βίας.

Όλα αυτά παραπέμπουν σε ένα εξαιρετικό επικίνδυνο κλίμα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή σε διάφορα επίπεδα και μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύμα ρατσιστικού μίσους, με απρόβλεπτες διαστάσεις και μόνο επικίνδυνες διαστάσεις.

Είδαμε ήδη το ρατσιστικό παραλήρημα του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο έχει κάνει αναρτήσεις που επίσης καλούν τους κατοίκους να αναλάβουν τέτοια δράση «πολιτοφυλάκων» στην περιοχή.

Ότι τέτοιες πρακτικές περιφρόνησης της νομιμότητας συμβαίνουν σε μια περιοχή που είναι συνοριακή και υποτίθεται ότι είναι από τις πιο επιτηρούμενες και καλύτερα φυλασσόμενες της χώρας, απλώς υπογραμμίζει τη διάσταση του προβλήματος, αλλά και την ανάγκη να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές τι σκοπεύουν να κάνουν για όλους αυτούς που φαίνεται να θέλουν «να πάρουν το νόμο στα χέρια τους».

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024