Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος: Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο που δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε τρέιλερ  - Στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης οι δράστες

Έβρος: Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο που δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε τρέιλερ – Στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης οι δράστες

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δράση των αυτόκλητων... σερίφηδων

Στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης κρατούνται και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι τρεις αυτόκλητοι και επικίνδυνοι πολιτοφύλακες που «συνέλαβαν» και βασάνισαν  μετανάστες, στον Έβρο κρατώντας τους παράνομα σε τρέιλερ οχήματος.

Το θέμα και τις κρίσιμες προεκτάσεις του που ανέδειξε το in προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, από φορείς και κόμματα.

Οι αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες»

Υπενθυμίζεται ότι  στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο από κάτοικο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στοιβάξει μετανάστες σε ένα τρέιλερ αυτοκινήτου και να καλεί σε κινητοποίηση για να «μαζέψουν» κι άλλους από το βουνό, γιατί αυτοί «είναι ορκισμένοι να μας κάψουν».

Στο συγκεκριμένο βίντεο ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατά κλειδωμένους μετανάστες, συριακής, και πακιστανικής καταγωγής.

Στο βίντεο ακούγεται το ρατσιστικό του παραλήρημα βίας, κατά το οποίο καλεί σε πογκρόμ κατά των μεταναστών, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τις φωτιές.

«Εχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά», ακούγεται μεταξύ άλλων να λέει στο βίντεο και καλεί τον κόσμο να οργανωθεί. «Βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν» συνεχίζει να λέει στο βίντεο.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Καλπάκης, μιλά για αποτρόπαια φαινόμενα αυτοδικίας σημειώνοντας ότι «η ίδια η Νέα Δημοκρατία έχει εκθρέψει και έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την ακροδεξιά. Το λιγότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τις ανατριχιαστικές εικόνες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας».

Νωρίτερα με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, ζητώντας να σταματήσει το επικίνδυνο ρατσιστικό παραλήρημα ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων.

Ο ίδιος ο  Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Κρατούνται

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι αρχές προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είναι αλλοδαπός υπήκοος ενώ προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη «σύλληψη» των μεταναστών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης πλησίον της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν παράνομα 13 μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024