Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Γλίτωσε κερνώντας αναψυκτικά μαχητές της Χαμάς - «Με σημάδευαν με όπλο»

Ισραήλ: Γλίτωσε κερνώντας αναψυκτικά μαχητές της Χαμάς – «Με σημάδευαν με όπλο»

«Κατάλαβα ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου» λέει η Rahel Edri που κατέφυγε σε κεράσματα και αστεία για να γλιτώσει

Μια γυναίκα από το Ισραήλ γλίτωσε από τους μαχητές της Χαμάς επειδή τους κερνούσε αναψυκτικά και νερό και αστειευόταν μαζί τους.

Σύμφωνα με τη haaretz, η Rahel Edri περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε όταν πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές εισέβαλαν στο σπίτι της.

«Με σημάδευαν με όπλο και κρατούσαν μια χειροβομβίδα πάνω από το κεφάλι μου» συγκλονίζει η γυναίκα.

«Τους είπα ότι έπρεπε να κάνω μια ένεση ινσουλίνης για να τους αποσπάσω την προσοχή και τους προσέφερα Coca Cola και νερό» λέει.

Η Edri αστειευόταν με τους μαχητές της Χαμάς για να κερδίσει χρόνο μέχρι να φτάσουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

«Κατάλαβα ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Όντως, λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις και οι μαχητές της Χαμάς, αντί να μας σκοτώσουν, έτρεξαν να κρυφτούν μέχρι να πέσουν τελικά νεκροί» λέει η Edri.

«Είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου» – Κάτοικοι περιγράφουν την εισβολή της Χαμάς

Ο τουριστικός πράκτορας Ραφαέλ Βαρσάνο μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τα όσα ζουν οι Ισραηλινοί μετά την εισβολή της Χαμάς στο εσωτερικό της χώρας.

«Βρίσκομαι σε μια πόλη νότια του Τελ Αβίβ, η οποία το Σάββατο ήταν όπως και όλες οι πόλεις μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Τελ Αβίβ, υπό την απειλή των ρουκετών των τρομοκρατών της Χαμάς. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ήμασταν κάθε 20λεπτο στο καταφύγιο. Ευτυχώς χθες ήταν καλυτέρα αλλά πάλι το βράδυ είχαμε σειρήνες. Χτύπησαν ένα κτίριο στα 200 μέτρα από το σπίτι μας», είπε αρχικά.

«Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σε 30 δευτερόλεπτα να πάμε σε καταφύγιο. Ευτυχώς τα περισσότερα σπίτια έχουν καταφύγιο μέσα. Φυσικά υπάρχουν και δημόσια καταφύγια. Οι οδηγίες είναι εάν κάποιος οδηγεί, να πέσει κάτω στον δρόμο. Το έζησα ο ίδιος. Ξάπλωσα στον δρόμο για να αποφύγω την ζημιά. Τις τελευταίες μέρες, εάν δεν είναι απαραίτητο, δεν βγαίνουμε από το σπίτι γιατί η κατάσταση είναι ακραία. Στα σπίτια μας έχουμε φροντίσει να έχουμε νερό και ξηρά τροφή, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ζω με την γυναίκα μου και το παιδί μας», συμπλήρωσε ο Ραφαέλ Βαρσάνο.

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024