Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ολλανδία «έχασε» και τον Κούπμαϊνερς

Η Ολλανδία «έχασε» και τον Κούπμαϊνερς

«Ζω μια πρωτοφανή κατάσταση» δηλώνει ο Κούμαν ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του μια ενδεκάδα σημαντικών παικτών για τα προσεχή κρίσιμα παιχνίδια με τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Πρωτοφανή λειψανδρία βασικών παικτών παρουσιάζει η Ολλανδία ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων της για τα προκριματικά του Euro 2024, με τη Γαλλία (13/10) και την Ελλάδα (16/10).

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά έντεκα παίκτες της Ολλανδίας αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και αποκλείστηκαν από την αποστολή με τον Ρόναλντ Κούμαν να δηλώνει πως ζει μια πρωτοφανή κατάσταση.

Τελευταίος στη μεγάλη λίστα των απόντων είναι ο Τέουν Κουπμάινερς. Ο μέσος της Αταλάντα προσήλθε στο προπονητικό κέντρο του Τσάιστ τραυματισμένος και ιδιαίτερα αδυνατισμένος μεγαλώνοντας την απογοήτευση του προπονητή του.

Νοκ άουτ είχαν τεθεί ήδη ο τερματοφύλακας Φλέκεν, οι αμυντικοί Τίμπερ, Ντε Λιχτ, Μπότμαν και Μαλάσια. Οι μέσοι Ντε Γιονγκ, Μπεργκάους και Κουπμάινερς και οι επιθετικοί Λανγκ, Ντεπάι και Γκάκπο.

«Ολοι έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες περιόδους τραυματισμών. Ποτέ όμως δεν είχα βιώσει μια τόσο ακραία κατάσταση. Οφείλεται φυσικά στο φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Διαμαρτυρόμαστε χρόνια τώρα. Αλλά προφανώς δεν έχει νόημα γιατί το πρόγραμμα γίνεται όλο και βαρύτερο», υπογράμμισε ο Κούμαν.

Στον εκλέκτορα των Οράνιε δεν αρέσουν οι δικαιολογίες, παρά το γεγονός ότι στα επόμενα δύο παιχνίδια, στην Αρένα «Γιόχαν Κρόιφ» και στην «Opap Arena» θα κριθεί ουσιαστικά η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

«Το αποτέλεσμα εναντίον της Ελλάδας είναι κρίσιμο για τον υπόλοιπο όμιλο. Παρά τις απουσίες δεν χάνω το θάρρος μου. Αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούμε να έχουμε τώρα την καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στο ποδόσφαιρο».

Ο Κούμαν αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάρρευση του Αγιαξ ο οποίος έχει υποχωρήσει στη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη νέα του ήττα από την Αλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη.

«Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει εκεί. Εχω σοκαριστεί με αυτό το επίπεδο. Η Αλκμααρ έχασε τόσους παίκτες και νίκησε τόσο εύκολα. Η κατάσταση εκεί είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί είμαι μακριά», υπογράμμισε ο Κούμαν, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τον προπονητή του Αίαντα Μόρις Στάιν.

Είπε ωστόσο το αυτονόητο: πως όταν μια ομάδα έχει πρόβλημα το πρώτο που προσπαθεί να διορθώσει είναι η άμυνά της για να μην προσφέρει χώρους.

Ο Κούμαν είχε καθίσει στον πάγκο του Αγιαξ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχοντας ως τεχνικό σύμβουλο τον Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος κλήθηκε ξανά εσπευσμένα από τον σύλλογο για να βοηθήσει ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση. «Δεν εργαζόταν εξ’ αποστάσεως με μένα. Ως προπονητής του Αγιαξ δεχόμουν τις ερωτήσεις του», ήταν η αιχμή του Κούμαν για όσα συμβαίνουν σήμερα στον Αίαντα.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024