Μαυροπάνος: Πόσο έλειψε με την Ολλανδία!
Οι σχηματισμοί στην άμυνα θα ήταν διαφορετικοί
Ισως δεν είναι έκπληξη το πόσο βοήθησε επιθετικά την εθνική ομάδα απέναντι στο Γιβραλτάρ ο Ντίνος Μαυροπάνος. Μπόι, δυνατό παιδί, καταθέτει διάθεση να πηγαίνει με πάθος στις μονομαχίες, όλο αυτό συνιστά ένα ελκυστικό πακέτο για τον παίκτη που έχει μάθει να κοντράρει αντιπάλους από τοπ πρωταθλήματα.
Είναι δυνατόν να έλεγε «όχι» στις μάχες απέναντι στους άσημους ποδοσφαιριστές που συνάντησε το βράδυ της Κυριακής;
Τα δύο γκολ αλλά κυρίως το πώς κυριαρχεί στον αέρα ο Μαυροπάνος, γύρισαν το ρολόι λίγες ημέρες πίσω.
Σε ένα καταστροφικό ματς με την Ολλανδία, όταν οι Οράνιε στο πρώτο ημίχρονο θέλησαν και ασφαλώς πέτυχαν να μας «βάλουν στα δίχτυα». Το πρώτο γκολ ύστερα από κεφαλιά που χάθηκε μέσα στην περιοχή.
Το τρίτο ήρθε με απευθείας κεφαλιά από τον αμαρκάριστο σέντερ φορ. Αν έπαιζε ο Μαυροπάνος, παίκτης που ήταν τιμωρημένος από το προηγούμενο ματς με τη Γαλλία; Ισως να είχαμε μια ιστορία ολότελα διαφορετική.
Όχι πως ο αμυντικός θα ήταν εφικτό να μαρκάρει τους πάντες και δη τους σωματώδεις Ολλανδούς μεσοκυνηγούς. Απλά, οι σχηματισμοί στην άμυνα θα ήταν διαφορετικοί, δεν θα έμοιαζε λες και λέγαμε στους γηπεδούχους «περάστε να δοκιμάσετε κεφαλιές» και άρα κάποια αντίσταση θα υπήρχε.
Ενώ τώρα, είδαμε έναν μονόλογο.
Αυτά ως προς τον Μαυροπάνο, τον στυλοβάτη της ελληνικής άμυνας.
Οσον αφορά στην επίθεση, τι κι αν ήρθε πεντάρα; Εδώ μπορεί να σκέφτεται ο Πογέτ «ξανά μια από τα ίδια». Φούντας; Γκολ γιοκ. Παυλίδης; Ανάλογη ιστορία. Τι Ιωαννίδης μπαίνει, τι Γιακουμάκης, γκολ δεν έρχεται. Και πώς θα συμβεί αυτό όταν οι σέντερ φορ της εθνικής ομάδας δεν έχουν καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα;
Οποια δίδυμα και να επιλέγει ο προπονητής, καμμιά πρόοδος. Και όσο δεν λύνεται αυτό το μέγα πρόβλημα, κυρίως σε παιχνίδια που έχουν απαιτήσεις για «γκολ από τον σέντερ φορ», η κατάσταση θα μοιάζει συννεφιασμένη.
Καλός και χρυσός ο υπερφορμαρισμένος Μασούρας. Μπράβο στον μεσοεπιθετικό για την οξυδέρκεια και την αποτελεσματικότητά του. Για το γεγονός πως σπάει τα κοντέρ και βλέπει πολύ καθαρά τα δίχτυα.
Κάποτε, όμως, δεν πρέπει να «μιλήσουν» οι κεντρικοί κυνηγοί;
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442