Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Έφτιαξε το κέφι της με Μασούρα και Μαυροπάνο η Εθνική

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Έφτιαξε το κέφι της με Μασούρα και Μαυροπάνο η Εθνική

Η Ελλάδα με μία καταιγιστική εμφάνιση, κέρδισε εύκολα το Γιβραλτάρ με 5-0 και διατηρήθηκε εντός πρόκρισης για την τελική φάση του Euro.

Η Ελλάδα πολύ εύκολα και με ωραίο ποδόσφαιρο σκόρπισε στους «5» ανέμους το αδύναμο Γιβραλτάρ με 5-0 και έφτασε τις 3 νίκες σε 5 παιχνίδια στον όμιλο, μένοντας ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Euro.

Την επόμενη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου η Εθνική θα ταξιδέψει στο Δουβλίνο για να αντιμετωπίσει την Ιρλανδία, πριν υποδεχθεί την Ολλανδία στις 16/10, σε ένα ματς που όπως φαίνεται θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση.

Η Ελλάδα με αλλαγές, εξαιτίας των τιμωρημένων σε σχέση με το παιχνίδι στην Ολλανδία, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μπόρεσε να προηγηθεί από νωρίς.
Στο 9ο λεπτό ο Μπουχαλάκης έκανε τη βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή με αποδέκτη τον Γιαννούλη, το γύρισμα του οποίου απέκρουσε ο Κόλινγκ, με τον Πέλκα να παραμονεύει, να παίρνει το «ριμπάουντ» και από κοντά να ανοίγει το σκορ για την Ελλάδα.

Η Εθνική συνέχισε να έχει την κατοχή και έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 12′, όταν ο Χατζηδιάκος έπιασε το βολέ μετά από σέντρα του Μασούρα, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Χατζηδιάκος, ήρθε να το κάνει ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Μαυροπάνος που έκανε το 2-0 για την Ελλάδα στο 23ο λεπτό, παίρνοντας την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι.

Οι παίκτες του Πογιέτ συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες με κυριότερη, αυτή του 34′, όταν οι παίκτες του Γιβραλτάρ απέκρουσαν τα σουτ των Παυλίδη, Ρότα και Μασούρα.
Ο Ταξιάρχης Φούντας με εναέριο βολ-πλανέ έκανε το 3-0 στο 37ο λεπτό, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, εκεί που διαπιστώθηκε πως ο Παυλίδης ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, με την Ελλάδα να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από τον άξονα.

Ο Πέλκας προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 51′, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, σε μία φάση που προκάλεσε διακοπή. Ο Κόλινγκ θέλοντας να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του κρατήθηκε από τα δίχτυα τα οποία κόπηκαν από την μία πλευρά της εστίας και άνθρωποι του γηπέδου, έσπευσαν να τα επιδιορθώσουν.

Η Ελλάδα, ελάχιστα μετά τις αλλαγές του Πογιέτ, που έφερε στο παιχνίδι τους Ιωαννίδη, Γιακουμάκη και Παπανικολάου, έφτασε και σε τρίτο γκολ.

Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε λανθασμένο γύρισμα των παικτών του Γιβραλτάρ, έφυγε σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό δεξί σουτ ν κάνει το 3-0 στο 70′.

Οι διεθνείς μετά τις αλλαγές έδειξαν καλύτερο πρόσωπο και όρεξη για να διευρύνουν το σκορ.

Στο 83′ ο Μαυροπάνος πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ με τη «γαλανόλευκη», βρίσκοντας την μπάλα περισσότερο με τον ώμο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα για να κάνει το 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ξανά ο Μασούρας στο 91ο λεπτό όταν ο Γιακουμάκης τον έβγαλε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ έκανε το τελικό 5-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (84′ Χατζηγιοβάνης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68′ Παπανικολάου), Πέλκας (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Φούντας (68′ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης).

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Kόλινγκ, Χάρτμαν (84′ Χασάν), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουελί (90′ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόζο (90′ Κασιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ.

Sports in

Παράταση σε πληρωμές φόρων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και βεβαιωμένων οφειλών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024